Ιταλία: Οι υγειονομικοί που αρνούνται να εμβολιαστούν δεν θα παίρνουν μισθό – Τι προβλέπει δικαστική απόφαση

Ιταλία: Οι υγειονομικοί που αρνούνται να εμβολιαστούν δεν θα παίρνουν μισθό – Τι προβλέπει δικαστική απόφαση
Ιταλία: Οι υγειονομικοί που αρνούνται να εμβολιαστούν δεν θα παίρνουν μισθό - Τι προβλέπει δικαστική απόφαση

Μία δικαστική απόφαση που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις, έλαβε Ιταλίδα δικαστής της πόλης Μπελούνο, στην περιοχή Βένετο.

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, οι υγειονομικοί που αρνούνται να εμβολιαστούν, δεν δικαιούνται να συνεχίζουν να λαμβάνουν τον μισθό τους.

Στο δικαστήριο προσέφυγαν 11 πολίτες -τρεις νοσηλευτές και οκτώ μέλη βοηθητικού προσωπικού- που εργάζονται σε δυο οίκους ευγηρίας της περιοχής του Μπελούνο, καθώς μετά την άρνησή τους να εμβολιασθούν, τέθηκαν σε υποχρεωτική άδεια από τους εργοδότες τους.

Αμέσως μετά, γιατρός του ιταλικού δημοσίου έκρινε ότι είναι “ακατάλληλοι προς εργασία”, λόγω της αρνητικής τους στάσης προς το εμβόλιο κατά της covid 19 και των συνεπειών που αυτή μπορεί να έχει σε ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες. Οι προσφεύγοντες στην ιταλική δικαιοσύνη επικαλέστηκαν το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής των πολιτών.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αρμόδια δικαστής αποφάσισε ότι δεν υφίστανται βάσιμες αιτίες για άρνηση του εμβολίου, από τη στιγμή που “είναι ευρέως γνωστή η αποτελεσματικότητα των συγκεκριμένων σκευασμάτων επί των αρνητικών επιπτώσεων της νόσου, όπως αποδεικνύεται και από τη δραστική μείωση των θανάτων στις κατηγορίες πολιτών που μπόρεσαν να εμβολιαστούν”.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...