Ιταλία: Οργή για τη δολοφονία 20χρονου γιου μεταναστών – Τον χτυπούσαν επί 20 λεπτά τέσσερα άτομα

Ιταλία: Οργή για τη δολοφονία 20χρονου γιου μεταναστών – Τον χτυπούσαν επί 20 λεπτά τέσσερα άτομα
Ιταλία: Οργή για τη δολοφονία 20χρονου γιου μεταναστών – Τον χτυπούσαν επί 20 λεπτά τέσσερα άτομα

Σάλο στην Ιταλία έχει προκαλέσει η δολοφονία του Γουίλι Μοντέιρο, ενός νέου είκοσι ενός ετών που ζούσε στο προάστιο της Ρώμης Παλιάνο.

Ο Γουίλι, γιος μεταναστών από το Πράσινο Ακρωτήρι, έχασε την ζωή του μετά από άγριο ξυλοκόπημα που διήρκεσε σχεδόν είκοσι λεπτά. Σύμφωνα με πολλούς αυτόπτες μάρτυρες και με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι δολοφόνοι είναι τέσσερις ιταλοί νέοι είκοσι με είκοσι έξι ετών. Αθλητικοί τύποι, με εκπαίδευση σε ακραίες πολεμικές τέχνες και όπως αποδεικνύουν διάφορες αναρτήσεις τους, με ρατσιστική αντιμετώπιση των μεταναστών και των μαύρων πολιτών.

Ο Γουίλι δεν χειροδίκησε εναντίον τους. Προσπάθησε απλώς να υπερασπιστεί φίλο του, κατά του οποίου οι τέσσερις είχαν αρχίσει να καταφέρονται εξαιτίας, όπως φαίνεται, του βλέμματος με το οποίο είχε τολμήσει να κοιτάξει μια κοπέλα, σε διπλανό κλαμπ.

Κανείς δεν μπόρεσε, όμως, να υπερασπιστεί τον Γουίλι -ο οποίος ονειρευόταν να μπορέσει να γίνει γνωστός μάγειρας- από την τυφλή βία.

Οι φερόμενοι ως δράστες, τώρα αρνούνται κάθε ευθύνη. Αλλά οι εισαγγελείς, μέχρι αυτή την στιγμή, θεωρούν επαρκείς και αξιόπιστες τις καταθέσεις σε βάρος τους.

Ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε συνομίλησε με τους γονείς του θύματος και κάλεσε όλους τους ιταλούς να αναρωτηθούν γιατί παράγεται και τι σημαίνει η τυφλή αυτή βία.

Ο γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλα Τζινγκαρέτι ανακοίνωσε ότι η πολιτική του δύναμη θα στηρίξει οικονομικά την οικογένεια του Γουίλι Μοντέιρο, με στόχο να μπορέσουν οι συνήγοροί της, να κάνουν κάθε τι χρειάζεται, για να αποδοθεί πλήρης δικαιοσύνη.

Και ο γραμματέας της Λέγκα Ματτέο Σαλβίνι, τέλος, σε ανάρτησή του τόνισε ότι «ένα χρυσό παιδί δολοφονήθηκε από απάνθρωπα όντα».

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...