Ιταλικό δημοψήφισμα: Αναμένεται να ξεπεράσει το 60% η συμμετοχή

ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Το 60% αναμένεται πως θα ξεπεράσει η συμμετοχή στο ιταλικό δημοψήφισμα για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις και ενώ οι κάλπες κλείνουν στις 23:00 τοπική ώρα (μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας).

Μέχρι τις 19:00 ώρα Ιταλίας (20:00 ώρα Ελλάδας), η συμμετοχή έφτανε στο 57%.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, ψήφισε το πρωί με τη σύζυγό του έξω από την Φλωρεντία και σε δημοσιογράφους που τον ρώτησαν ποια θα ήταν η επιλογή του, χαριτολογώντας απάντησε: «Περιμένετε λίγο, τώρα θα το σκεφθώ».

Ο επικεφαλής του κόμματος των «Πέντε Αστέρων», Μπέπε Γκρίλο άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Γένοβα. «Κάναμε καλή δουλειά και αν δεν κερδίσουν οι θέσεις μας δεν θα ρίξουμε ευθύνες σε κανέναν. Αν οι Ιταλοί επιλέξουν κάτι διαφορετικό, εμείς θα το σεβαστούμε», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Στο μεταξύ, σημειώθηκαν καταγγελίες ότι σε ορισμένα εκλογικά τμήματα, κυρίως στη Σικελία, η ψήφος μπορούσε να σβηστεί με γομολάστιχα. Σε κάποιες περιπτώσεις αντικαταστάθηκαν τα μολύβια, αλλά το υπουργείο Εσωτερικών έκανε γνωστό ότι ούτως ή άλλως, ο σταυρός προτίμησης παραμένει ευκρινής.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Υποδομών της Ιταλίας, Γκρατσιάνο Ντελ Ρίο, έχει δηλώσει ότι αν η συνταγματική μεταρρύθμιση απορριφθεί, ο Ματέο Ρέντσι θα μεταβεί τη Δευτέρα στο προεδρικό μέγαρο, «για να θέσει το αξίωμά του στη διάθεση του Προέδρου της Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...