Ιταλός καθηγητής: Έτσι η Ελλάδα θα σταματήσει την φοροδιαφυγή!

Τί προτείνει

Τρόπο για να εντοπίσει η Ελλάδα αυτούς που έχουν «βγάλει» χρήματα στην Ελβετία, προτείνει ο Ιταλός  καθηγητής τραπεζικού δικαίου, Πάολο Μπερνασκόνι.

Ο Μπερνασκόνι στην εφημερίδα La Repubblica, σημείωσε: «H Eλλάδα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ολλανδίας, για να καταφέρει να εντοπίσει τα χρήματα των φοροφυγάδων της στην Ελβετία».

«Θα συμβούλευα τον Έλληνα πρωθυπουργό να κινηθεί, όπως η Ολλανδία. Να στείλει, δηλαδή, ένα ομαδικό αίτημα στο ελβετικό υπουργείο οικονομικών, ζητώντας τα τραπεζικά στοιχεία των Ελλήνων πελατών, οι οποίοι δεν κατέθεσαν την υπεύθυνη δήλωση φορολογικού περιεχομένου, που ζητούν οι ελβετικές τράπεζες, στις οποίες έχουν κάνει καταθέσεις οι Έλληνες», δηλώνει ο Ιταλός καθηγητής.

Η ιταλική εφημερίδα αναφέρεται στο αίτημα φορολογικής και δικαστικής συνεργασίας του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, προς την πρόεδρο της Ελβετικής Συνομοσπονδίας, Ντόρις Λέιτχαρντ, την οποία συνάντησε στην πρόσφατη ευρω-ασιατική σύνοδο στο Πεκίνο.

Λαμβάνοντας υπόψη, όμως, ότι μέχρι τώρα οι ελβετικές αρχές δεν έχουν ανταποκριθεί, παρ’ όλο που τούς έχει ζητηθεί να συνεργασθούν από το 2015, η La Repubblica παραθέτει την άποψη του Ιταλού καθηγητή Πάολο Μπερνασκόνι, ο οποίος πιστεύει ότι μπορεί να ακολουθηθεί μια ακόμη οδός.

Η εφημερίδα εξηγεί ότι «πλέον, μετά την άρση του τραπεζικού απορρήτου και μετά τις συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ελβετική Ομοσπονδία δεν προβλέπει καμία ιδιαίτερη μεταχείριση για τους φοροφυγάδες. Οι τράπεζες δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να δώσουν τα σχετικά ονοματεπώνυμα».

Ο καθηγητής Πάολο Μπερνασκόνι, υπενθυμίζει ακόμα ότι «το Ανώτατο Δικαστήριο της Ελβετίας απάντησε άμεσα, και με θετικό τρόπο, στο σχετικό ολλανδικό αίτημα».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/284748-Italos-kathegetes-Etsi-e-Ellada-tha-stamatesei-ten-phorodiaphyge ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...