Σε συνέντευξή του σε ΛΟΑΤΚΙ περιοδικό, ο Ιωάννης Μελισσανίδης δηλώνει ανοικτά πως είναι γκέι και συμβουλεύει κάθε νεαρό αθλητή -της κοινότητας του- «να μην καταπιέσει ποτέ τη ζωή του και τα θέλω του».

Ο Ιωάννης Μελισσανίδης έδωσε συνέντευξή στο ΛΟΑΤΚΙ περιοδικό Antivirus (avmag.gr) έκανε την αποκάλυψή του και γίνεται ο πρώτος Έλληνας γκέι Ολυμπιονίκης.
Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Ατλάντα στην ενόργανη, εξηγεί ότι αυτό τον κάνει το ίδιο περήφανο όσο και τα μετάλλιά του και συμβουλεύει κάθε νέο ΛΟΑΤΚΙ αθλητή «να μην καταπιέσει ποτέ τη ζωή του και τα θέλω του».

Ο Ιωάννης Μελισσανίδης σημειώνει πάντως ότι θεωρεί πως το «coming out» εισάγει μια διάκριση. «Το φορμάτ της κοινωνίας αναγκάζει εμάς της ΛΟΑΤ+ κοινότητας να κάνουμε ένα statement για την ταυτότητά μας, κάτι που αν το σκεφτείς είναι στιγματιστικό και “αντισυνταγματικό”».

Όσο για το αν έχει ζήσει ομοφοβικά περιστατικά στον αθλητισμό, είπε ότι «Ναι, έχω ζήσει. Όχι από υψηλού επιπέδου αθλητές και κυρίως από το εξωτερικό. Εγώ από πιτσιρίκι έκανα μπαλέτο και αυτό οι μεγάλες σχολές, της Ρωσίας και της Κίνας, το θαύμαζαν και το εκτιμούσαν. Υπήρχαν όμως και κάποιες άλλες χώρες που έκαναν αστειάκια και φοβικά σχόλια».



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...