Η Αλεξάνδρα Σιώζου ανήκε στις ευπαθείς ομάδες καθώς είχε νοσήσει από καρκίνο – Πατέρας και κόρη βρέθηκαν να παλεύουν για τη ζωή στην ίδια ΜΕΘ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων χωρίς ο ένας να μάθει ποτέ για την κατάσταση του άλλου

Δεν έχει προηγούμενο το τραγικό παιχνίδι που έπαιξε η βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού στην 40χρονη Αλεξάνδρα Σιώζου και στον 67χρονο πατέρα της Χαράλαμπο, καθώς από την μια στιγμή στην άλλη βρέθηκαν και οι δυο να δίνουν την δική τους μάχη με την ζωή, στη ΜΕΘ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Όπως έγινε γνωστό, οι εφιαλτικές στιγμές για την οικογένεια του πρώην τοπικού συμβούλου, στην κοινότητα Μαρμάρων του Δήμου Ιωαννιτών, Χαράλαμπου (Μπάμπη) Σιώζου ξεκίνησαν πριν από δυο μήνες όταν μετά από συμπτώματα που παρουσίασε βρέθηκε θετικός στον φονικό ιό με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Δυστυχώς μεταξύ των επαφών του, που πέρασαν από την διαδικασία της ιχνηλάτησης και κλήθηκαν να κάνουν τεστ τις ημέρες εκείνες, προκειμένου να δουν αν είχαν νοσήσει, ήταν και η κόρη του Αλεξάνδρα ή Αλέκα, όπως του άρεσε να την φωνάζει.

Το τεστ έδειξε πως και εκείνη είχε μολυνθεί με την κατάσταση της υγείας της, εξαιτίας μιας πρόσφατης περιπέτειας που είχε βιώσει με τον καρκίνο, να μην της αφήνει και πολλά περιθώρια.

Άλλωστε η 40χρονη ανήκουσα σε ευπαθή ομάδα περίμενε πως και πως να εμβολιαστεί, γι αυτό και με αγωνία μετρούσε τις ημέρες μέχρι να περάσει το διάστημα, ώστε να φτάσει και η δική της η σειρά. Δυστυχώς όμως δεν πρόλαβε.

«Αν είχε εμβολιαστεί εγκαίρως…»

Σύμφωνα με τους οικείους της, η Αλεξάνδρα αν είχε εμβολιαστεί εγκαίρως, όπως επιθυμούσε, ίσως να τα είχε καταφέρει και στη μάχη αυτή και να της δυνόταν η ευκαιρία να συνεχίσει κανονικά την ζωή της, δίπλα στον σύζυγο της Χρήστο και στην 5χρονη κόρη τους.

Τραγική ειρωνεία πατέρας και κόρη βρέθηκαν να παλεύουν για την ζωή στην ίδια ΜΕΘ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων χωρίς ο ένας να μάθει ποτέ για την κατάσταση του άλλου. Ο Χαράλαμπος Σιώζος δεν έμαθε ποτέ πως η Αλέκα του βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό και η 40χρονη δεν έμαθε ποτέ πως ο πατέρας της έφυγε από την ζωή στις 5 Ιουνίου σύμφωνα με την συλλυπητήρια ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» :

«Αποχαιρετούμε έναν φίλο και συνοδοιπόρο κι ευχόμαστε κουράγιο στην οικογένειά του» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η παράταξη.

Το πένθος για την οικογένεια μεγάλο αφού εκεί που αποχαιρετούσε για πάντα τον 67χρονο Χαράλαμπο Σιώζο, ο οποίος πρόσφατα είχε μάλιστα συνταξιοδοτηθεί, ζούσε την αγωνία της 40χρονης μέσα στην εντατική, με τους γιατρούς να προσπαθούν να την κρατήσουν στη ζωή αλλά μάταια, καθώς το νήμα κόπηκε στις 6 Ιουλίου μόλις λίγες εβδομάδες μετά το φευγιό του πολυαγαπημένου της πατέρα.

Στην μάχη αυτή γιατρών και νοσηλευτών αναφέρθηκε με ανάρτηση του στα social media και ο σύζυγος της Αλεξάνδρας, Χρήστος, ο οποίος μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας αποφάσισαν να ανοιχτεί ένας τραπεζικός λογαριασμός στη μνήμη της 40χρονη, όπου τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν για την ενίσχυση των μονάδων αντιμετώπισης του COVID-19:

«Από χθές η καρδιά μας ράγισε. Το χαμόγελό μας έσβησε. Ο δικός μας Άγγελος,η Αλεξάνδρα μας δεν άντεξε άλλο αυτή την άνιση μάχη. Ήθελε να βγεί νικήτρια και να γυρίσει να μοιράσει ξανά χαμόγελα απλόχερα παντού σε κάθε βήμα της όπως έκανε πάντα. Όλους αυτούς τους δύσκολους μήνες που πάλευε ήταν ο πιο δυνατός άνθρωπος του κόσμου. Δίπλα της είχε μια ομάδα ηρώων που παλεύανε στο πλευρό της ακούραστοι,δίνοντας έναν τιτάνιο αγώνα για το κορίτσι μας. Δεθήκανε μαζί μας,με τον πόνο και τη θλίψη μας. Κάποιες φορές όμως σε όλους τους αγώνες υπάρχουν και οι ήττες. Το κεφάλι ψηλά όμως γιατί εσείς θα δώσετε πολλούς αγώνες και θα είστε στήριγμα σε πολλές οικογένειες. Για σας όλους τους ήρωες και για τους αγώνες που δίνετε η οικογένεια της Αλεξάνδρας αποφάσισε να ανοιχθεί λογαριασμός στη μνήμη της και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούνε να πάνε για την ενίσχυση των μονάδων αντιμετώπισης του COVID-19.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ IBAN: GR0801713010006301010337871

Επιθυμία της Αλεξάνδρας μας ήταν η διαδικασία της αποτέφρωσης, την οποία και θα πραγματοποιήσουμε».

Το ζευγάρι ήταν μαζί αρκετά χρόνια, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2015 είχε ενωθεί με τα ιερά δεσμά του γάμου και ζούσαν μια ζωή, όπως ακριβώς την είχαν ονειρευτεί. Καρπός του έρωτα τους η πεντάχρονη κόρη τους.

protothema.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...