Ιωνικός 1 – 2 Παναιτωλικός: Τερμάτισε Ένατος ο Παναιτωλικός

Ο Ιωνικός προσπάθησε πολύ να μαζέψει όσους βαθμούς μπορούσε από το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς, αλλά ο Κορνέλιους έβαλε τέλος στα όνειρα των Νικαιωτών για διαφορά ασφαλείας από τους τρεις ουραγούς του πρωταθλήματος. Ο Γιάννης Αναστασίου έπαιξε επιθετικό ποδόσφαιρο και δικαιώθηκε, μαζεύοντας τρεις βαθμούς που θα του κάνουν τη ζωή πιο εύκολη στο πρωτάθλημα υποβιβασμού που ακολουθεί. Μάλιστα, ο Βόλος ΝΠΣ έμεινε στο 0-0 με τον ΠΑΣ Γιάννινα και έτσι οι Αγρινιώτες μείωσαν τη διαφορά από τον πρώτο του ερχόμενου πρωταθλήματος, ο οποίος είναι στους 35. Η νίκη του Παναιτωλικού συνδυάστηκε με ήττες όλων όσων τον ακολουθούν, πλην του Βόλου που ήρθε ισόπαλος.

Ο Γιάννης Αναστασίου κράτησε τον ίδιο κορμό με το προηγούμενο παιχνίδι, αλλάζοντας μόνο τους δύο τιμωρημένους και το Νταγκό, ο οποίος έδωσε τη θέση του στο Βέργο. Ο Ανέστης ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, Κορνέλιους και Λάρσον ήταν στο κέντρο της άμυνας, Χουχούμης στα αριστερά και Αποστολάκης στα δεξιά. Στο κέντρο ξεκίνησαν οι Φλόρες και Μάρτενσον, στα αριστερά της επίθεσης ήταν ο Βέργος, δεξιά ο Ντουάρτε, στον άξονα ο Μεντόζα και μοναδικός προωθημένος έπαιξε ο Καρέλης.

Ιωνικός - Παναιτωλικός: Ενδεκάδα Παναιτωλικού
Ιωνικός – Παναιτωλικός: Ενδεκάδα Παναιτωλικού

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ιωνικός έδειξε από νωρίς πως θα κυνηγήσει το παιχνίδι όσο μπορεί. Για τους Νικαιώτες το παιχνίδι σημαίνει πολλά πράγματα σε βαθμολογικό επίπεδο, κυρίως γιατί με συνδυασμό αποτελεσμάτων μπορούσαν να χάσουν τη θέση του από τον Ατρόμητο Αθηνών, αλλά θα απείχαν και από τη ζώνη υποβιβασμού λιγότερο από έξι βαθμούς (εάν κέρδιζε ο ΠΑΣ Λαμία).

Το 1-0 πήγε να κάνει ο Ιωνικός στο 18ο λεπτό με το σουτ του Μάντζη, αλλά η βολίδα που εξαπέλυσε βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι. Οι επιθέσεις του Παναιτωλικού πέρναγαν ως συνήθως από το Μεντόζα, ο οποίος έκανε γεμίσματα και από τις τρεις πλευρές της επίθεσης. Το κακό για τον Ιωνικό τρίτωσε στο 32ο λεπτό, ο Μεντόζα έκανε το γέμισμα από τα αριστερά, ο Καρέλης ήταν μόνος του στην απέναντι πλευρά του τέρματος, έκανε το σουτ σε πρώτο χρόνο και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ιωνικός μετά το τέρμα που δέχθηκε άρχισε να ανεβαίνει, δείχνοντας πως θέλει να ισορροπήσει το παιχνίδι πριν λήξει το ημίχρονο. Ο Άοσμαν ήταν ο κρίκος που ένωνε το κέντρο με την επίθεση του Ιωνικού, αλλά η άμυνα των Αγρινιωτών ήταν παρούσα σε όλες τις φάσεις του Ιωνικού. Μετά το 1-0 οι Νικαιώτες είχαν τρεις πολύ καλές φάσεις για να ισοφαρίσουν.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Σπανός πέρασε τον Κάνιας στο παιχνίδι, θέλοντας να ανανεώσει το μεσοεπιθετικό κομμάτι της ομάδας του, ενώ ο Γιάννης Αναστασίου παρέμεινε με την ίδια ενδεκάδα. Στα πρώτα 25 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου τα πράγματα εξελίχθηκαν όπως και στα τελευταία λεπτά του πρώτου. Ο Ιωνικός προσπαθούσε να πετύχει κάποιο τέρμα, χωρίς όμως να διακινδυνεύει στην άμυνά του.

Στο μέσο του ημιχρόνου ο Αναστασίου πέρασε τον Καρέλη εκτός, έβαλε το Βέργο στην κορυφή, πέρασε το Ντουάρτε στα αριστερά και το Ντίαζ στα δεξιά. Η ταχύτητα του Βέργου στην επίθεση, αλλά και η καλύτερη απόδοση των Ντίαζ και Ντουάρτε στα άκρα παίζοντας στις φυσικές θέσεις τους και οι τρεις, άλλαξαν τις ισορροπίες στο παιχνίδι. Στο 81 ο Μεντόζα ήταν αυτός που πέρασε εκτός αγώνα και αντικαταστάθηκε από το Νταγκό, ο οποίος ήταν αυτός που έπαιξε πλέον στα αριστερά, ο Ντουάρτε ήρθε στα δεξιά και ο Ντίαζ ανέλαβε τον άξονα.

Στο 82ο λεπτό ο Ιωνικός κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Ο Αποστολάκης έκανε κακή εκτίμηση της κατάστασης ενώ ήταν αμυνόμενος απέναντι στον Καμπράλ, ο Καμπράλ του πήρε τη μπάλα, το τέλος των μεταβάσεων βρήκαν το Λένις στην απέναντι πλευρά μόνο του, και αυτός έκανε το 1-1 προ του Ανέστη.

Ο Ιωνικός συνέχιζε να ανεβαίνει και ο Σπάνος έκανε όλο και πιο επιθετικές αλλαγές στην ομάδα του, καθώς μία νίκη σήμαινε πολλά για την αποφυγή των χειρότερων στο πρωτάθλημα υποβιβασμού. Στα τελευταία λεπτά ο Ιωνικός τα έπαιζε όλα για όλα και εκεί ήταν που χτύπησε ο ξεκούραστος Νταγκό. Αφού πήρε τη μπάλα από τον άξονα, μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή, πέρασε τον αμυντικό του Ιωνικού και έδωσε τη μπάλα στον Κορνέλιους που αυτός την έσπρωξε στα δίχτυα.

Μετά το 2-1 οι παίχτες του Ιωνικού έδειξαν αρκετά εκνευρισμένοι γιατί το τέρμα ήρθε στις καθυστερήσεις. Από το 2-1 και μέχρι το τέλος του αγώνα βγήκαν άλλες δύο κίτρινες κάρτες σε παίχτες του Ιωνικού, ενώ πήγαν να πιαστούν στα χέρια και παίχτες των δύο ομάδων.

Δηλώσεις Προπονητών

Ο Γιώργος Σπανός δήλωσε: Όλα εξαρτήθηκαν από ένα λάθος. Συμβαίνουν αυτά. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Πρέπει να είμαστε πιο ήρεμοι στα πλέι ουστ. Θέλαμε να κερδίσουμε για να ξεμπερδεύουμε για την παραμονή, δεν πειράζει, συνεχίζουμε.

Ο Γιάννης Αναστασίου δήλωσε: Δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος. Θεωρώ ότι κάναμε πολλά λάθη, δεν επιτρέπεται αυτό για το επίπεδο που θέλουμε να παίξουμε. Είμαι πολύ απογοητευμένος. Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε το 0-2, το 0-3, αλλά κάναμε πολλά λάθη και δεν το καταφέραμε. Τουλάχιστον βάλαμε το τέρμα στο τέλος και πήραμε τη νίκη. Κλείσαμε έτσι τη χρονιά με 32 βαθμούς που είναι πολύ σημαντικό.Ιωνικός – Παναιτωλικός: Δηλώσεις Αναστασίου 26η Αγωνιστική 2022

Βαθμολογία

Με τη λήξη της κανονικής περιόδου, ο Παναιτωλικός τερματίζει στην ένατη θέση με 32 βαθμούς. Στο πρωτάθλημα υποβιβασμού θα συμμετέχει μαζί με τους Αστέρα Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα, Βόλο ΝΠΣ, Ιωνικό Νίκαιας, Ατρόμητο Αθηνών, ΠΑΣ Λαμίας και Απόλλωνα Σμύρνης.

Η σημερινή ισοπαλία του ΠΑΣ Γιάννινα με το Βόλο ΝΠΣ δεν του έδωσε το δικαίωμα να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα που θα αναδείξει τον πρωταθλητή και θα μοιράσει τις θέσεις για την Ευρώπη. Το αυτό έπαθε και ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος είχε πιο δύσκολο έργο απέναντι στην ΑΕΚ, σε σύγκριση με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Παναιτωλικός θα παίξει τέσσερα παιχνίδια εντός έδρας και τρία εκτός έδρας, τα οποία θα καθοριστούν από την κλήρωση που θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης, 8/3.

Βαθμολογία Πρωταθλήματος 2021-2022

ΘέσηΟμάδαPWDLFAGDPts
1ΟλυμπιακόςΟλυμπιακός26205147143365
2ΠΑΟΚΠΑΟΚ26165550242653
3ΑΕΚΑΕΚ26144842281446
4ΆρηςΆρης2613672821745
5ΠαναθηναϊκόςΠαναθηναϊκός261331041212042
6ΟΦΗΟΦΗ2691073332137
7ΠΑΣ Γιάννινα car.grΠΑΣ Γιάννινα car.gr2611782824435
8Αστέρας ΤρίποληςΑστέρας Τρίπολης26105112729-235
9ΠαναιτωλικόςΠαναιτωλικός2695122739-1232
10ΒόλοςΒόλος Ν.Π.Σ.2686123542-730
11ΙωνικόςΙωνικός2668122634-826
12ΑτρόμητοςΑτρόμητος Αθηνών2665152747-2023
13Π.Α.Σ. ΛαμίαΠ.Α.Σ. Λαμία2646161937-1818
14ΓΣ Απόλλων ΣμύρνηςΑπόλλων Σμύρνης262717947-3813

Πρώτο Ημίχρονο

8′ Πρώτο κόρνερ για τον Παναιτωλικό από τα δεξιά. Ο Μεντόζα γεμίζει, η άμυνα του Ιωνικού διώχνει, γίνεται ξανά ένα γέμισμα από τα δεξιά, ο Χουτεσιώτης πηδά και μαζεύει τη μπάλα.

13′ Ο Μεντόζα έχει τη μπάλα έξω από την περιοχή του Ιωνικού, κάνει ένα δυνατό σουτ, η μπάλα πάει συρτά στην αριστερή κάτω γωνία του Χουτεσιώτη και καταλήγει για λίγο εκτός εστίας.

15′ Εκτέλεση φάουλ του Αοσμάν, η μπάλα πήρε πολύ ύψος και κατέληξε απ’ ευθείας εκτός αγωνιστικού χώρου.

18′ Δοκάρι για τον Ιωνικό. Ο Μάντζης μπήκε στην περιοχή, έκανε το δυνατό σουτ από τα αριστερά, η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ανέστη.

18′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό. Ο Βέργος έκανε το γέμισμα από τα αριστερά, ο Μεντόζα πήρε την κεφαλιά μπροστά από την εστία, αλλά δεν κατάφερε να τη στείλει στα δίχτυα.

23′ Άλλη μία καλή ευκαιρία για τον Παναιτωλικό, ο Μεντόζα έκανε το γέμισμα από τα αριστερά, ο Καρέλης ήταν στην πορεία της μπάλας, αλλά για λίγο δεν κατάφερε να πάρει την κεφαλιά μπροστά από την εστία.

27′ Γέμισμα του Μεντόζα πάλι από τα αριστερά, δεν κατάφερε ο Καρέλης να μπει στην πορεία της μπάλας και η μπάλα πέρασε από όλη την άμυνα του Ιωνικού.

32′ 1-0 για τον Παναιτωλικό. Ο Μεντόζα πήρε τη μπάλα μετά από απομάκρυνση της άμυνας του Ιωνικού, έκανε το γέμισμα από τα αριστερά και τη γωνία της περιοχής του Ιωνικού, η άμυνα του Ιωνικού είχε ξεχάσει τον Καρέλη, ο Καρέλης πήρε τη μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα.

37′ Δυνατό σουτ του Αοσμάν τον άξονα, η μπάλα καταλήγει εκτός εστίας.

38′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Ιωνικό, ο Τουράμ έγινε ο αποδέκτης του γεμίσματος από τα δεξιά, ο Αποστολάκης του πήρε κυριολεκτικά τη μπουκιά από το στόμα όταν προσπάθησε να ελέγξει τη μπάλα και ο κίνδυνος απομακρύνθηκε από την περιοχή του Παναιτωλικού.

40′ Ανεβαίνει αρκετά ο Ιωνικός όσο πλησιάζει το τέλος του ημιχρόνου.

43′ Ο Αοσμάν έκανε το γέμισμα από τα αριστερά, η μπάλα πήγε παράλληλα στο τέρμα, ο Κορνέλιους έβαλε το πόδι του, αλλοίωσε την πορεία της μπάλας, ο Ανέστης δεν ξαφνιάστηκε, έπεσε και έπιασε τη μπάλα.

44′ Κίτρινη κάρτα στον Τσιγκρίνσκι για επικίνδυνη προβολή στο Μεντόζα.

45′ ‘Ενα λεπτό θα είναι οι καθυστερήσεις.

45’+2 Τέλος Ημιχρόνου.

Δεύτερο Ημίχρονο.

46′ Αλλαγή για τον Ιωνικό. Κάνιας αντί Κιάκου. Χωρίς Αλλαγές ο Παναιτωλικός.

47′ Στο έδαφος βρίσκεται ο Μεντόζα, μετά την πρόσκρουσή του με τον Κάνιας. Οι δύο παίχτες συγκρούστηκαν στο κεφάλι και ο Μεντόζα ένοιωσε ζαλάδα. Ο Ντίαζ έχει σηκωθεί να κάνει ζέσταμα.

54′ Ο Μύγας μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε το γέμισμα προς το Μάντζη που ήταν μέσα στην περιοχή, ο Λάρσον ήταν στο σωστό σημείο και έδιωξε τη μπάλα.

55′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Ιωνικό, ο Ρομάο βρέθηκε μόνος με τον Ανέστη, το σουτ που έκανε έστειλε τη μπάλα πάνω στον Ανέστη και ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού έδιωξε τη μπάλα.

56′ Κίτρινη κάρτα στους Βαρελιάνο και Μεντόζα για μία μικρή στιγμή έντασης που δημιουργήθηκε μεταξύ τους για τη διεκδίκηση της μπάλας μεταξύ του Βαρελιάνου και του Ντουάρτε.

58′ Στημένη μπάλα στο όριο της περιοχής του Ιωνικού.

59′ Εκτέλεσε ο Άοσμαν, η μπάλα βγήκε εκτός εστίας λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ανέστη.

61′ Αλλαγές για τον Παναιτωλικό. Βγαίνει ο Καρέλης και μπαίνει ο Ντίαζ. Ο Βέργος περνάει στην επίθεση, ο Ντουάρτε στα αριστερά, ο Ντίαζ στα δεξιά. Δεύτερη αλλαγή θα είναι ο Αντούνες αντί του Φλόρες, χωρίς να αλλάζει κάτι στο κέντρο του γηπέδου για τον Παναιτωλικό.

65′ Αλλαγή για τον Ιωνικό. Μπαίνει ο Λένις στη θέση του Βαφέα.

67′ Διαμαρτύρονται για χέρι εντός περιοχής οι παίχτες του Ιωνικού. Η επαφή έγινε στο χέρι του Κορνέλιους αφού είχε χτυπήσει πρώτα στο πόδι του ίδιου, ο διαιτητής έδειξε το παιχνίδι να συνεχιστεί.

73′ Ο Ντουάρτε βγάζει το Μεντόζα σε καλό σημείο, αλλά αρκετά αριστερά, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πήγε πάνω στο Χουτεσιώτη.

81′ Αλλαγή για τον Παναιτωλικό. Βγαίνει ο Μεντόζα και μπαίνει ο Νταγκό.

82′ 1-1 για τον Ιωνικό. Ο Καμπράλ κλέβει τη μπάλα από τα αριστερά, μετά από τον Τουράμ και τον Άοσμαν καταλήγει στο Λένις και αυτός χωρίς να έχει παίχτη πάνω του, νικάει τον Ανέστη φέρνοντας τον αγώνα στα ίσια.

88′ Αλλαγές για τον Παναιτωλικό. Βγαίνουν οι Ντουάρτε και Αποστολάκης, μπαίνουν Λούι και Μπακαδήμας.

90′ Πέντε λεπτά οι καθυστερήσεις.

90’+1 Ο Νταγκό πήρε τη μπαλιά από τον άξονα, μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε την παράλληλη μπαλιά, ο Κορνέλιους ήταν εκεί και έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα.

90’+2 Ο Τιράμ έκανε την κεφαλιά και έβγαλε το Μάναλη μπροστά από τον Ανέστη. Ο Μάναλης έκανε την προβολή, ο Ανέστης όμως ήταν πιο γρήγορος και πρόλαβε τη μπάλα.

90’+3 Κίτρινη κάρτα στο Μάναλη, για διαμαρτυρία.

90’+5 Ο Καμπράλ έκανε ένα σουτ από το όριο της περιοχής και έστειλε τη μπάλα για λίγο εκτός εστίας, ενώ ήδη η μπάλα είχε βρει σε πόδια.

90’+6 Κίτρινη κάρτα στο Μύγα για σπρώξιμο σε παίχτη του Παναιτωλικού.

90’+7 Τέλος αγώνα.

titormos.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...