Ι-σο-πε-δω-τι-κός!

Δώρο γενεθλίων στον κόσμο του ο Παναιτωλικός, 5-0 τον Πανιώνιο! Χωρίς οίκτο διέλυσε τους Νεοσμυρνιώτες

Την ευκαιρία να κλειδώσει και μαθηματικά την παραμονή είχε απόψε ο Παναιτωλικός υποδεχόμενος τον Πανιώνιο, μια αγωνιστική μετά την τραγική εμφάνιση και συντριβή στην Τρίπολη από τον Αστέρα των δέκα παικτών.

Η αντίδραση της ομάδας του Δέλλα ήταν το ζητούμενο, με την αλλαγή εικόνας προς το καλύτερο συνοδευόμενη από νίκη, να είναι το επιθυμητό από όλους αποτέλεσμα.

ΑντριάνΛουσέρο ήταν το (έξτρα) πρόβλημα της τελευταίας στιγμής που είχε να διαχειριστεί ο προπονητής του Παναιτωλικού με τον βραζιλιάνο να προστίθεται στους ήδη απόντες για το σημερινό ματς, Κυριακίδη, Μοράρ, Καμαρά, Ηλ. Γιαννιώτη και Λιάβα, με τον Δέλλα να δίνει μια ακόμη ευκαιρία στο νεαρό Τσιγγάρα κρατώντας τον έμπειρο Πάουλο στον πάγκο.

Ψάχνοντας το γρήγορο γκολ μπήκε στο παιχνίδι ο Παναιτωλικός. Μόλις στο 3’ το κοντινό πλασέ του Μπαϊροβιτς έφυγε άουτ και τρία λεπτά μετά το σκορ άνοιξε για τους αγρινιώτες με τον Άργκους να εκμεταλλεύεται την κακή έξοδο του τάΜανοϊλοβιτς (μετά από εκτέλεση κόρνερ) και με κεφαλιά να σκοράρει.

Το γρήγορο γκολ έβαλε φτερά στα πόδια των παικτών του Δέλλα που έλεγξαν στη συνέχεια το παιχνίδι ψάχνοντας να εκμεταλλευτούν τα αμυντικά κενά που έδειχνε να έχει η ομάδα του Πανιωνίου.

Μια καλή στιγμή για τους Νεοσμυρνιώτες λίγο μετά το προβάδισμα (8’ Ντουρμισάι) ήταν η όποια αντίδραση του Πανιωνίου με τον Παναιτωλικό να πετυχαίνει τελικά και δεύτερο γκολ με τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου. Χρειάστηκε ένα τραγικό λάθος του Κότσιτς που εκμεταλλεύτηκε ο Μανά και σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Μπαϊροβιτς που ερχόμενος σαν τρέιλερ με δυνατό πλασέ τίναξε τα δίχτυα του Μανοϊλοβιτς δίνοντας αέρα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους.

Η πλάστιγγα πλέον είχε γείρει σαφώς υπέρ του Παναιτωλικού, το… φαινόμενο Λάρισας όμως ήταν ακόμη νωπό και οι γηπεδούχοι σε καμία περίπτωση δεν φαινόταν διατεθειμένοι να πάθουν ίδιο κάζο.

Αντιθέτως, παίζοντας ορθολογικά έψαξαν και τρίτο γκολ στην παραπαίουσα άμυνα του Πανιωνίου προκειμένου να κλειδώσουν οριστικά το τρίποντο από το πρώτο μέρος.

Αφού το ευθύβολο σουτ του Μπουμάλ (39’) κατέληξε στην αγκαλιά του Γιανανκόπουλου, δύο λεπτά αργότερα μια οργανωμένη επίθεση του Παναιτωλικού έφερε τον Μαρινάκη να σερβίρει στον αμαρκάριστο Μάζουρεκ που με μια υπέροχη ζυγισμένη κεφαλιά έστειλε τη μπάλα για τρίτη φορά  στα δίχτυα του Μανοϊλοβιτς διαμορφώνοντας το τρία – μηδέν σε ένα πρώτο ημίχρονο όπου ο Παναιτωλικός ήταν ο κυρίαρχος του αγώνα εκμεταλλευόμενος στο εκατό τοις εκατό τις ευκαιρίες που δημιούργησε απέναντι σε ένα άκρως προβληματικό και με τραγική αμυντική λειτουργία αντίπαλο.

Όπως τελείωσε (με γκολ) ξεκίνησε το δεύτερο μέρος ο Παναιτωλικός! Στην πρώτη αξιόλογη φάση των γηπεδούχων (49’) ο Μάζουρεκ εκμεταλλεύτηκε την  συρτή σέντρα του Μανά και το τραγικό λάθος (ένα ακόμα) αυτή τη φορά του Σταυρόπουλου και με κοντινό πλασέ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο τέσσερα – μηδέν δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των γηπεδούχων.

Μια τρομερή απόκρουση του Γιαννακόπουλου στην κοντινή κεφαλιά του Ντουρμισάι (57’) ήταν ότι είχε να δείξει ο Πανιώνιος από πλευράς… αντίδρασης με τον Παναιτωλικό πάντως να μην αφήνει σε καμία στιγμή το πόδι απ’ το γκάζι ψάχνοντας κι άλλο γκολ.

Η αποβολή  του Κότσιτς (59’) με δεύτερη κίτρινη για σκληρό φάουλ στον Μαρινάκη δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο τα πράγματα από πλευράς Νεοσμυρνιωτών και το πέντε – μηδέν που ήρθε στο 71’ με κοντινό πλασέ του Ουίλιαν ήταν ως φυσικό επακόλουθο της κατάρρευσης του Πανιωνίου με τον Παναιτωλικό όπως προείπαμε να θέλει απόψε να σβήσει μονοκοντυλιά την τραγική εικόνα της Τρίπολης και να το πετυχαίνει με τον πλέον εμφατικό τρόπο.

Το παιχνίδι είχε αποκτήσει ούτως ή άλλως διαδικαστικό χαρακτήρα και το μόνο που έμενε ήταν το που θα σταματούσε το… κοντέρ με τον Παναιτωλικό πάντως στο τελευταίο τέταρτο να κάνει απλή συντήρηση με κυκλοφορία της μπάλας ενώ ο κόσμος του ζητούσε επιτακτικά κι άλλο γκολ!

Αυτό παρά λίγο να συμβεί λίγο πριν το φινάλε (86’), ο Μαλέρμπ όμως έκανε εντυπωσιακή επέμβαση στο δυνατό σουτ του Αμαράλ. Λίγο μετά ο Ντίας δεν έκανε το… χατίρι του κόσμου σουτάροντας άουτ σε κενό τέρμα από το ύψος της μικρής περιοχής στη μεγαλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων στο παιχνίδι!

Η παράσταση τελικά ολοκληρώθηκε με το σκορ να… παραμένει στο πέντε – μηδέν καθώς οι γηπεδούχοι στις καθυστερήσεις είχαν άλλα δυο καλά σουτ για να διευρύνουν το δείκτη του σκορ και τον κόσμο να αποθεώνει -δίκαια- τους θριαμβευτές παίκτες του Παναιτωλικού.

Ο Παναιτωλικός στα ενενηκοστά τρίτα γενέθλιά του έκανε το καλύτερο δώρο στον κόσμο του ρίχνοντας μια ξεγυρισμένη πεντάρα στην ομάδα του Πανιωνίου και διορθώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τη… μουτζούρα της Τρίπολης.

Θέμα παραμονής πλέον δεν τίθεται καν (επί της ουσίας ο Παναιτωλικός ουδέποτε κινδύνεψε φέτος) και το ερχόμενο ματς με τον ΠΑΟΚ θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία και συνάμα μια πρόκληση για τον Παναιτωλικό να σπάσει το αήττητο του σχεδόν βέβαιου φετινού πρωταθλητή.

Συνθέσεις:

Παναιτωλικός: Γιαννακόπουλος, Μανά, Μπαϊροβιτς (62’ Πάουλοκιτρ.), Μάζουρεκ (75’ Βασιλούδης), Ντίας, Αμαράλ, Τσιγγάρας (73’ Γκούγκα), Μαρινάκης, Μιχάι, Άργκους, Ουίλιαν

Πανιώνιος:Μανοϊλοβιτς (52’ Μαλέρμπ), Ντομίνγκες, Κόρμπος, Μαξίμοβιτς, Ντουρμισάι, Σταυρόπουλος (52’ Μπανανά), Άρτσε (66’ Ρέτζας), Παπαγεωργίου, Κότσιτς (κιτρ. κοκκ.), Μπουμάλ, Μανθάτης

            Π.Κ. agrinionews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...