Κάθε κίνηση για να αποφύγει την πλήρη διάσωση κάνει η Μαδρίτη, σε νέα ύψη τα spread

Κάθε κίνηση για να αποφύγει την πλήρη διάσωση κάνει η Μαδρίτη, σε νέα ύψη τα spread
Το Παρίσι είναι ο επόμενος σταθμός του Ισπανού υπουργού Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος μετά τη συνάντησή του με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο, την στιγμή που η Μαδρίτη προσπαθεί να βρει τρόπους πίεσης ώστε να παρέμβει η ΕΚΤ για να αποκλιμακωθεί το «σφυροκόπημα» των ομολόγων της στις αγορές. 
«Το ισπανικό κόστος δανεισμού δεν δικαιολογείται με την κατάσταση των δημοσιονομικών της χώρας» ανέφερε ο Σόιμπλε -αλλά τα ισπανικά spread κατέρριψαν και την Τετάρτη τα ρεκόρ της προηγούμενης ημέρας.

Το πρωί της Τετάρτης, το spread του ισπανικού δεκαετούς ανέβηκε στις 643 μονάδες βάσης. Τα επίπεδα αυτά, τα υψηλότερα για την Ισπανία από την είσοδό της στο ευρώ, θα αντιστοιχούσαν σε επιτόκια 7,6%.

Η βασική αποστολή των επισκέψεων του Λουίς ντε Γκίντος σε Γαλλία και Γερμανία, όπως γράφει η El Pais, είναι να αποσπάσει συμφωνία των εταίρων για παρέμβαση της ΕΚΤ. H επανενεργοποίηση του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρικής Τράπεζα είναι αίτημα που ακούγονται συχνά από χείλη Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Στην ίδια κατεύθυνση, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα, κινούνται και οι επαφές που έχει από τη Μαδρίτη ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι -πηγές υποστηρίζουν πως αναζητά στρατηγική ανάλογη με εκείνη στη Σύνοδο 28ης-29ης Ιουνίου.
in.gr

ΕΥΡΩΠΗ
Πηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...