Από πηγές του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, διαψεύδονται τα στοιχεία που παρουσιάζει σημερινό δημοσίευμα του site tvxs.gr, στο οποίο αναφέρεται ότι και η ΜΕΘ Κέρκυρας παρουσιάζει για τον κορονοϊό 100% θνητότητα.

Μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα τονίζονται τα εξής: «Νέα περίπτωση νοσοκομείου όπου η θνητότητα στις ΜΕΘ έφτασε το 100%, αποκαλύπτει σήμερα το Tvxs: πρόκειται για το νοσοκομείο της Κέρκυρας, όπου κατέληξαν και οι 19 ασθενείς που νοσηλεύθηκαν στις ΜΕΘ. Μόνο ένας, που νοσηλευόταν χωρίς να χρειαστεί διασωλήνωση, επέζησε. Περίπου άλλοι τόσοι έχασαν τη ζωή τους στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων (ΜΕΛ), που περιέθαλπε ελαφρότερα περιστατικά covid».

Τι απαντούν πηγές του Νοσοκομείου

Το Corfutvnews ζήτησε απάντηση για το συγκεκριμένο θέμα και σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν δεν ισχύει το παραπάνω ρεπορτάζ.

Όπως τονίστηκε από πηγές του Νοσοκομείου: «Στην Μονάδα Λοιμωδών είχαμε 229 περιστατικά που νοσηλεύτηκαν με κορονοϊό, εκ των οποίων προέκυψαν 22 θάνατοι ένα ποσοστό της τάξης του 9%.

Όσον αφορά την ΜΕΘ, είχαμε 18 περιστατικά που νοσηλεύτηκαν και κατέληξαν τα 12, ένα ποσοστό περίπου 70%».

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, υπήρξαν και ασθενείς που απεβίωσαν από τελικό στάδιο ανίατων ασθενειών και δεν είχε καμία σχέση ο θάνατός τους με τον ιό, παρά το γεγονός ότι είχαν κολλήσει. 

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι στη ΜΕΘ εισάγονται μόνο ασθενείς που αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα κορονοϊού και θα πρέπει να διασωληνωθούν.

corfutvnews.gr/



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...