Κίνα προς Ιαπωνία: Τα νησιά Ντιαογού είναι κινεζική επικράτεια

Να σεβαστεί τα γεγονότα και να διδάσκει ιστορικά σωστές απόψεις στη νέα γενιά κάλεσε την Ιαπωνία η Κίνα. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Γκενγκ Σουάνγκ, έκανε τη δήλωση στη διάρκεια της καθημερινής συνέντευξης Τύπου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις νέες οδηγίες που έχουν δοθεί με το ιαπωνικό πρόγραμμα μαθημάτων σχετικά με τα κινεζικά νησιά Ντιαογού.

Ο Γκενγκ Σουάνγκ είπε ότι τα νησιά Ντιαόγου (σ.σ. Σενκάκου κατά την Ιαπωνία) και οι παρακείμενες σε αυτά νησίδες αποτελούν μέρος της κινεζικής επικράτειας και ότι η Κίνα είναι σταθερά αποφασισμένη και έχει τη θέληση να διασφαλίσει την εδαφική ακεραιότητά της. «Ανεξάρτητα από το κάνει ή λέει, η ιαπωνική πλευρά δεν μπορεί να αλλάξει το γεγονός ότι τα νησιά Ντιαογού ανήκουν στην Κίνα», δήλωσε ο Γκενγκ Σουάνγκ.

«Η Κίνα καλεί την ιαπωνική πλευρά να σεβασθεί τα ιστορικά γεγονότα, να σταματήσει την προκλητική συμπεριφορά, να διδάξει στη νέα γενιά σωστές ιστορικά απόψεις και να δείξει την ειλικρίνειά της για τη βελτίωση των σινο-ιαπωνικών σχέσεων με συγκεκριμένες δράσεις», σημείωσε ο Γκενγκ Σουάνγκ.

Το ιαπωνικό υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε σχέδιο νέων οδηγιών για το πρόγραμμα μαθημάτων, το οποίο ζητά από τα σχολεία στοιχειώδους και κατώτερης μέσης εκπαίδευσης να διδάσκουν ότι τα κινεζικά νησιά Ντιαογού και ένας όμιλος αμφισβητούμενων νησιών, που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Δημοκρατίας της Κορέας (σ.σ. Νότια Κορέα), αποτελούν μέρος της ιαπωνικής επικράτειας».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...