Καίνε οι λογαριασμοί ηλεκτρικού για πολλά νοικοκυριά του δήμου Ναυπακτίας.Βίντεο!!

CACHE_650X650_1_96671Κ.Σταυρόπουλος:Eυθύνη του διαχειριστή το λάθος στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Κατά τη σημερινή συνέντευξη τύπου ο κ.Σταυρόπουλος αναφέρθηκε και στο ζήτημα με τα λάθη που προέκυψαν στην τιμή χρέωσης επί των ακινήτων που πληρώνονται μέσω των λογαρισμών του ηλεκτρικού ρεύματος ή σή αλλιώε στο λεγόμενο χαράτσι.

Μάλιστα αυτό το λάθος προέκυψε ιδιαίτερα στις Δ.Ε. Αποδοτίας, Πλατάνου  και Πυλήνης καθώς και των Τοπ. Κοινότητων Πιτσινέϊκων, Ριγανίου και Βελβίνας με χρέωση 5 ευρώ αντί 3 ευρώ το τ.μ.(μια αύξηση δηλαδή της τάξεως του 67%).

Ο δήμος σχετικά με αυτό το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση,ζητώντας παράλληλα με έγγραφό του προς τον αρμόδιο φορέα τη διόρθωση του λάθους και τον συμψηφισμό του στον επόμενο λογαριαμό.

Σε αντίθετη περίπτωση θα προβεί σε πρόσθετες ενέργειες που θα αποκαθιστούν την τάξη.

Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος.

Ανακοίνωση για το έκτακτο ειδικό τέλος Ακινήτων(Ε.Ε.Τ.Α)

     Με τους πρόσφατους λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων κυρίως των Δ.Ε. Αποδοτίας, Πλατάνου  και Πυλήνης καθώς και των Τοπ. Κοινότητων Πιτσινέϊκων, Ριγανίου και Βελβίνας διαπίστωσαν αύξηση του συντελεστή προσδιορισμού του έκτακτου ειδικού τέλους Ακινήτων, που επιβλήθηκε με το Ν. 4152/2013, από 3 ευρώ το τ.μ. σε 5 ευρώ το τ.μ.

   Ο Δήμος έγινε δέκτης παραπόνων από πολλούς ιδιοκτήτες και έχει προβεί σε διαμαρτυρίες στις Τοπικές και κεντρικές υπηρεσίες της ΔΕΗ και στη Δ.Ο.Υ. που είναι υπεύθυνες για το Ε.Ε.Τ.Α και για το οποίο ο Δήμος δεν έχει αρμοδιότητα.

Έστειλε έγγραφο προς τον  Διαχειριστή ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε) στο οποίο επισημαίνει ότι:

 

  • Στις περιοχές που έγινε η αύξηση  του Ε.Ε.Τ.Α οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων κυμαίνονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα και
  • Δεν έχει επέλθει ουδεμία μεταβολή στις τιμές ζώνης των περιοχών αυτών.

 

Για τους λόγους αυτούς ζητήθηκε από τον ΔΕΔΔΗΕ:

Α) Να γίνει γραπτή ενημέρωση του Δήμου για το λόγο αύξησης του έκτακτου ειδικού τέλους Ακινήτου (Ε.Ε.Τ.Α) από 3 το τ.μ. σε 5 ευρώ το τ.μ. και

Β) Να επανέλθει ο συντελεστής προσδιορισμού του έκτακτου ειδικού τέλους Ακινήτων στο επίπεδο των 3 ευρώ το τ.μ.

    Εάν με την έκδοση των νέων λογαριασμών της ΔΕΗ δεν υπάρξει διόρθωση του συντελεστή προσδιορισμού του Ε.Ε.Τ.Α.,ο Δήμος Ναυπακτίας θα προβεί σε όποιες πρόσθετες ενέργειες απαιτηθούν.

Δείτε τι ανέφερε στη συνέντευξή του ο αντιδήμαρχος Κ.Σταυρόπουλος

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Οι άνθρωποι είναι απίθανοι. Περίμεναν πάνω από ένα μήνα για να βγάλουν ανακοίνωση. Το θέμα ήδη έχει πάει στην Βουλή κ. Σταυρόπουλε.
    Τώρα σας πήρε ο πόνος να αντδράσετε όταν το νερό ήδη έχει μπει στο αυλάκι;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...