Καθαρό παιχνίδι ζητούν οι Ρώσοι για ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ!

Καθαρό παιχνίδι ζητούν οι Ρώσοι για ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ!
Ευπρόσδεκτο είναι το ρωσικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην χώρα μας διέρρεε από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά μετά την συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Τρίτης με τον πρόεδρο της Gazprom κ. Αλέξει Μίλερ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην συνάντηση, που διήρκεσε 40 λεπτά, ήταν μόνοι οι δύο τους και η συζήτηση έγινε χωρίς διερμηνέα στα αγγλικά. Νωρίτερα όμως ο κ. Μίλερ είχε συνεργασία με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Το ρωσικό ενδιαφέρον επί του παρόντος επικεντρώνεται στους διαγωνισμούς για την ΔΕΠΑ και την ΔΕΣΦΑ η πρώτη φάση των οποίων ολοκληρώνεται στις 12 Απριλίου και ζητούν καθαρό παιχνίδι.

Παράλληλα ο κ. Μίλερ άνοιξε ξανά το θέμα του αγωγού φυσικού αερίου South Stream ενώ εκδήλωσε την πρόθεση να προχωρήσει σε συνεργασία με ελληνικές επιχειρήσεις στην δημιουργία σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που θα λειτουργούν με ρωσικό αέριο.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει από την πλευρά της όσον αφορά τις ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ ότι δεν θα παίξει με πολιτικούς όρους και ότι οι διαγωνισμοί θα κατακυρωθούν σε όποιες εταιρίες ή κοινοπραξίες κάνουν την καλύτερη προσφορά που περιλαμβάνει το τίμημα αλλά και την τιμή εφοδιασμού της ελληνικής αγοράς με φυσικό αέριο.

Το αν θα ξεπαγώσουν οι ελληνορωσικές σχέσεις θα φανεί εντός του μηνός από το αν θα πραγματοποιηθεί το ταξείδι του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας κ. Σεργκέι Λαβρόφ στην χώρα μας ενώ εκκρεμεί πάντα η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Μόσχα.

ΕΘΝΙΚΑ

Πηγή: http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...