Ο Κριστιάν Έρικσεν μπορεί να απέφυγε τα χειρότερα με το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη, ωστόσο είναι πολύ πιθανό το σενάριο να μην αγωνιστεί ποτέ ξανά σε επαγγελματικό επίπεδο, σύμφωνα με την καθηγήτρια αθλητικής καρδιολογίας, Σαντζάι Σάρμα.

Ο εναρκτήριος αγώνας του δευτέρου ομίλου του Euro 2020, ανάμεσα στη Δανία και τη Φινλανδία, επισκιάστηκε από την κατάρρευση του Κριστιάν Έρικσεν στον αγωνιστικό χώρο, ο οποίος έμεινε για αρκετή ώρα στο χορτάρι δίχως να έχει τις αισθήσεις του.

Ο Δανός μεσοεπιθετικός της Ίντερ απέφυγε τα χειρότερα, μια και σταθεροποιήθηκε η κατάσταση της υγείας του και προς ώρας δεν διατρέχει κάποιον κίνδυνο.

Ωστόσο σύμφωνα με την Σαντζάι Σάρμα, καθηγήτρια της αθλητικής καρδιολογίας στο πανεπιστήμιο St. George του Λονδίνου, η οποία δούλεψε μαζί με τον Έρικσεν όσο αγωνιζόταν στην Τότεναμ, ανέφερε ότι είναι πολύ δύσκολο να αγωνιστεί ξανά σε επαγγελματικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα η Σάρμα ανέφερε στο αγγλικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association τα εξής: “Κάτι πήγε πραγματικά λάθος. Αλλά κατάφεραν να τον επαναφέρουν, αλλά η ερώτηση είναι τι συνέβη. Αυτό το παιδί (σ.σ. Έρικσεν) είχε φυσιολογικές εξετάσεις μέχρι το 2019, όποτε ποια είναι η εξήγηση για την καρδιακή ανακοπή;”.

Έπειτα η Σάρμα αναφέρθηκε στο τι πιστεύει ότι θα γίνει από εδώ και πέρα: “Το γεγονός ότι είναι σταθερός και έχει τις αισθήσεις του είναι πολύ θετικό. Δεν ξέρω αν θα παίξει ποτέ ξανά ποδόσφαιρο. Χωρίς να θέλω το πω απερίφραστα, πέθανε σήμερα, έστω και για λίγα λεπτά, αλλά συνέβη. Θα τον αφήσει κάποιο ιατρικό επιτελείο να παίξει ξανά; Η απάντηση είναι όχι”.

“Τα καλά νέα είναι ότι θα ζήσει, τα άσχημα ότι έφτασε το τέλος της καριέρας του, επομένως δεν μπορώ να σας πω αν θα παίξει άλλο παιχνίδι σε επαγγελματικό επίπεδο. Στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα έπαιζα. Θα ήμασταν πολύ αυστηροί σε αυτό.

sport24.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...