Καθηγητές της Οξφόρδης σε πρόγραμμα κρυογενετικής -Θέλουν να ξεγελάσουν το θάνατο

Καθηγητές της Οξφόρδης σε πρόγραμμα κρυογενετικής -Θέλουν να ξεγελάσουν το θάνατο
Ενα τεράστιο χρηματικό ποσό με αντάλλαγμα να ξεγελάσουν το θάνατο, κατέθεσαν τρεις ακαδημαϊκοί του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε πρόγραμμα κρυογενετικής.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, ο καθηγητής φιλοσοφίας στο Future of Humanity Institute (FHI) Νικ Μπόστρομ και ο συνάδελφός του Αντερς Σάντμπεργκ πλήρωσαν περίπου 60.000 ευρώ για να καταψυχθούν τα κεφάλια τους μετά το θάνατό τους, ενώ ένας τρίτος ακαδημαϊκός, ο Στιούαρτ Άρμστρονγκ επέλεξε να καταψυχθεί ολόκληρο το σώμα του.

Οταν κριθεί ότι οι τρεις ερευνητές φτάσουν στο τέλος της ζωής τους, τότε μία ειδική ομάδα κρυοσυντήρησης θα τους συνδέσει σε ένα μηχάνημα που θα συνεχίσει να διατηρεί την κυκλοφορία του αίματος όσο το σώμα θα ψύχεται και θα εγχέονται στο αίμα συντηρητικά και ειδικά αντιψυκτικά για την προστασία των ιστών.

Στην περίπτωση ωστόσο που θα καταψυχθεί μόνο το κεφάλι, τότε αυτό αποκόβεται από το υπόλοιπο σώμα, πριν τη χρήση αέριου αζώτου, που θα ρίξει τη θερμοκρασία στους -124 Κελσίου.

Ο Σάντμπεργκ μιλώντας στη Sunday Times, δήλωσε ότι η ζωή με ένα σκέτο κεφάλι θα είναι σίγουρα περιορισμένη αλλά ελπίζει πως η τεχνολογία της εποχής θα του δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύσει σε έναν υπολογιστή την προσωπικότητα και τις αναμνήσεις του.

Ο Μπόστρομ και ο Σάντμπεργκ θα καταψυχθούν στην Αριζόνα, στις εγκαταστάσεις του Alcor Life Extension Foundation, που ήδη φιλοξενεί 40 καταψυγμένους ασθενείς, 77 κεφάλια και 33 κατεψυγμένα κατοικίδια.

Αντίθετα, ο Άρμστρονγκ, που θα καταψυχθεί ολόκληρος, επέλεξε το Cryonics Institute στο Μίσιγκαν.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...