Καιρός: «Οργισμένο» Σαββατοκύριακο με βροχές, καταιγίδες, χιόνια!

Θυμίζει… Νοέμβρη ο καιρός και το Σαββατοκύριακο περιμένουμε ακραία φαινόμενα. Με βροχές, καταιγίδες και… χιόνια το μενού σε όλη τη χώρα. Πότε (επιτέλους) θα καλυτερεύσει. Άρχισαν ήδη και οι πρώτες προβλέψεις για τις καιρικές συνθήκες που περιμένουμε το Πάσχα. Αναλυτική πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες από τον Τάσο Αρνιακό για το newsit.gr.

«Οργισμένος» αναμένεται να είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο, αφού η αστάθεια των τελευταίων ημερών θα συνεχιστεί, με βροχές καταιγίδες – ακόμα και χιονοπτώσεις – σχεδόν σε όλη την χώρα.

Όλα αυτά φάνηκαν ήδη από την Παρασκευή, 12.04.2019, με τις σφοδρές βροχοπτώσεις να δοκιμάζουν τα νεύρα χιλιάδων οδηγών που πέρασαν έναν… Γολγοθά για να φτάσουν στα σπίτια τους.

Όπως δήλωσε στο newsit.gr ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός, στην Αττική βροχές αναμένεται να πέσουν κυρίως το Σάββατο, ενώ την Κυριακή θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε ορισμένες ορεινές περιοχές της Ελλάδας.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Αρνιακός

Αναλυτικά τονίζει ο μετεωρολόγος: «H αστάθεια θα συνεχιστεί και αυτό το Σαββατοκύριακο, με βροχές καταιγίδες ακόμα και χιόνια στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Πιο αναλυτικά για αύριο Σάββατο περιμένουμε βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ισχυρότερες το πρωί στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη με νοτιάδες έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στα βόρεια από 5 έως 18 στα κεντρικά από 6 έως 20 και νοτιότερα από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αθήνα περιμένουμε νεφώσεις που θα πυκνώσουν με τοπικές βροχές ίσως πρόσκαιρη καταιγίδα, με βελτίωση από το απόγευμα, νοτιοδυτικούς ανέμους από 3 έως 5 μποφόρ ενώ το βράδυ θα γυρίσουν σε βορειοδυτικούς μέχρι και 6 μποφόρ, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παρόμοιες καιρικές συνθήκες, με νεφώσεις που θα πυκνώσουν, με τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά από το μεσημέρι και το απόγευμα. Ασθενής νοτιάδες στο Θερμαϊκό και την θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου».Χιόνια την Κυριακή
Ο Τάσος Αρνιακός, συνεχίζει τονίζοντας πως «την Κυριακή περιμένουμε τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, στα κεντρικά τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά και στα βουνά της Κρήτης. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βουνά της Βόρειας Ελλάδας σε μεγάλα υψόμετρα, δυτικούς ανέμους 4 με 5 στο Αιγαίο 6 μποφόρ και βορειανατολικούς στο βόρειο Αιγαίο μέχρι 4 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 17 στα κεντρικά από 6 έως 19 νοτιότερα από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.ην Δευτέρα περιμένουμε παρόμοιες καιρικές συνθήκες με την αστάθεια να συνεχίζεται και τις βροχές να επιμένουν στα κεντρικά τα δυτικά και τα βόρεια, σταδιακά θα επεκταθούν σε ολόκληρη σχεδόν την χώρα.

Λίγα χιόνια θα πέσουν και πάλι στα βουνά της κεντρικής και της Βόρειας χώρας, αλλά από την Τρίτη τα φαινόμενα θα αρχίσουν, από τα δυτικά σιγά-σιγά να εξασθενούν και θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει λόγω των βοριάδων και θα κυμανθεί από 5 έως 17 στα βόρεια από 6 έως 18 στα κεντρικά και νοτιότερα από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου».

Βελτίωση από Τετάρτη
Για να καταλήξει: «Πιστεύω ότι από την Τετάρτη και μετά ο καιρός σιγά-σιγά θα ηρεμήσει, οι βροχές θα σταματήσουν και η θερμοκρασία θα αρχίσει να εξισορροπεί αλλά λόγω των βοριάδων δεν θα ξεπεράσει, από την Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή, τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου στις κεντρικές και νότιες περιοχές.

Όσον αφορά την εξέλιξη πιστεύω ότι από την Παρασκευή και το Σάββατο του Λαζάρου ο καιρός θα βελτιωθεί, η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει και τις πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας τελικά θα έχουμε καλό καιρό, με την θερμοκρασία να ανεβαίνει σχεδόν ένα βαθμό την ημέρα.Τώρα στην επίμαχη ερώτηση, για το τι καιρό θα κάνει το Πάσχα. Ακόμα δεν είμαστε απολύτως σίγουρη, πάντως θα είναι καλύτερος από τον καιρό που έχουμε τις τελευταίες ημέρες».

Καιρός – Αναλυτική πρόγνωση για το Σάββατο, 13.04.2019
Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στα ανατολικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στα δυτικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική ΠελοπόννησοςΚαιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα Ηπειρωτικά.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Τα φαινόμενα αργά το απόγευμα θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια δυτικοί 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα και από τα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βόρεια καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Από αργά τη νύχτα στα νότια θα στραφούν σε δυτικούς.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα. Βελτίωση του καιρού τις απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι αργά το απόγευμα σε δυτικούς βορειοδυτικούς έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά.

Άνεμοι: Νότιοι ασθενείς.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...