…και έσονται οι δύο εις σάρκα μίαν-“Μαζί” Ανανέωση και Δημιουργία με Ενωτική Πρωτοβουλία

Την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε ολομέλεια της Παράταξης Ανανέωση και Δημιουργία, με αντικείμενο  την πορεία της τρέχουσας Δημοτικής θητείας και, η στάση της παράταξης μας ενόψει των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου του 2023. Ακολουθεί το ψήφισμα της Ολομέλειας.

1)    Η αναγκαιότητα της προεκλογικής συνεργασίας και η δράση μας

Ο νέος νόμος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση επιβάλλει την προεκλογική συνεργασία μεταξύ Συνδυασμών. Ένας νόμος που έρχεται σε αντίθεση με τον προηγούμενο της απλής αναλογικής, ο οποίος ευνοούσε τις μετεκλογικές συνεργασίες.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα συμμετέχουμε φανερά σε διεργασίες που στοχεύουν σε τέτοιες συνέργειες. Συμμετείχαμε στις διεργασίες αυτές με λογική διαβούλευσης επί αρχών και θέσεων. Η δράση μας αυτή είναι ήδη δημόσια γνωστή καθώς κινούμαστε φανερά, όπως πάντα.

Το διάστημα αυτό συζητήσαμε με όλους, νέους και παλιούς συμμετέχοντες στα αυτοδιοικητικά δρώμενα, χωρίς αποκλεισμούς. Όλους πλην της Παράταξης του νυν Δημάρχου, καθώς θεωρούμε τη θητεία του τόσο αποτυχημένη που δεν αφήνει κανένα περιθώριο συνεργασίας.

2)    Τα κριτήρια συνεργασίας

α) Εμείς συμμετέχουμε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για να υπηρετήσουμε το κοινό συμφέρον των δημοτών της Ναυπακτίας. Αν σκοπός μας ήταν το ατομικό όφελος το δικό μας και των «φίλων» μας δεν θα το λέγαμε ποτέ και, θα μιλούσαμε και εμείς για το πόσο αγαπάμε τον τόπο. Εμείς προσπαθούμε να υπηρετούμε την τοπική μας κοινωνία, τους ανθρώπους της Ναυπακτίας και όχι τον τόπο γενικά και αόριστα.

β) Είναι ευρέως γνωστό ότι η Ανανέωση και Δημιουργία στοχεύει να συμμετάσχει στη Διοίκηση του Δήμου. Ποτέ δεν υπήρξαμε σχήμα διαμαρτυρίας. Διαρκώς καταθέτουμε προτάσεις υλοποιήσιμες και εφικτές, προσπαθώντας να συμβάλλουμε στο έργο κάθε Δημοτικής Αρχής, ανεξάρτητα από το αν καθόμαστε στα έδρανα της πλειοψηφίας ή της Αντιπολίτευσης. Προτάσεις που θέλουμε να υλοποιήσουμε.

γ) Πίσω από κάθε αποτέλεσμα υπάρχουν οι άνθρωποι που το επιτυγχάνουν. Οι καλύτερες ιδέες, η βέλτιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων, οι αγαθότερες των προθέσεων δεν έχουν κανένα αντίκρισμα αν οι άνθρωποι που διαχειρίζονται τα κοινά δεν είναι άρτιοι σε επίπεδο αξιών, ικανοτήτων και δεξιοτήτων.

δ) Μια ακόμη προϋπόθεση είναι αυτοί οι ικανοί και ηθικοί άνθρωποι να μπορούν να συγκροτήσουν ομάδα. Ένα σύνολο ανθρώπων που αποφασίζουν και δρουν από κοινού, σέβονται και εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον, υπηρετούν κοινούς στόχους και αξίες και, υποτάσσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους στο σύνολο.

Επομένως, βασικές προϋποθέσεις συνεργασίας είναι:

  • η εμπιστοσύνη και η «χημεία» μεταξύ των μελών των συνεργαζόμενων συνδυασμών σε επίπεδο αξιών και ικανοτήτων,
  • η ουσιαστική αποδοχή πάγιων προγραμματικών μας στόχων και, η δρομολόγηση της υλοποίησής τους στην επόμενη θητεία,
  • η αναλογική συμμετοχή μας στα ψηφοδέλτια πριν τις εκλογές και, η αξιοκρατική αξιοποίηση των στελεχών μας μετά από αυτές,
  • η κοινή βούληση για χρηστή διοίκηση και,
  • ο υποψήφιος Δήμαρχος να απολαμβάνει την ευρεία αποδοχή του εκλογικού σώματος, ώστε να διαμορφώνονται όροι εκλογικής νίκης.

3)    Απόφαση

Βάσει των παραπάνω, αποφασίζουμε ομόφωνα να συνεργαστούμε προεκλογικά με την παράταξη Ενωτική Πρωτοβουλία, με υποψήφιο Δήμαρχο τον Τάκη Λουκόπουλο.

Ζητούμε τη στήριξη και την ψήφο των Συνδημοτών μας ώστε να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε μια θητεία που να είναι αντάξια του Δήμου μας.

Θα ακολουθήσει κοινή ανακοίνωση των δύο Παρατάξεων που θα εξειδικεύει τις λεπτομέρειες της συνεργασίας μας.

Θερμές ευχές για καλή Πρωτοχρονιά και ένα 2023 που θα φέρει Υγεία, Ειρήνη και λιγότερα προβλήματα!



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...