Και πάλι στην Αντίπαρο ο Τομ Χανκς

Και πάλι στην Αντίπαρο ο Τομ Χανκς
Οπως πάντα κουλ, ο διάσημος ηθοποιός Τομ Χανκς με ψάθινο καπέλο, λευκό πουκάμισο και βερμούδα παραβρέθηκε στον γάμο στενού του φίλου στην Αντίπαρο.
 Μαζί του η σύζυγός του Ρίτα Γουίλσον, χαλαρή, χαμογελαστή και μαυρισμένη, συγχρωτίστηκε με την ιδιαίτερη αμεσότητα που τη διακρίνει με τους ντόπιους, καθώς το ζευγάρι έχει αναπτύξει μαζί τους στέρεες φιλικές σχέσεις τα τελευταία χρόνια. Από κοντά και ο Τομ συνομίλησε για ώρα με τους υπόλοιπους καλεσμένους, ήπιε στην υγεία των νεονύμφων και χόρεψε ελληνικούς χορούς στο γαμήλιο γλέντι ως παλαιός μύστης των πατροπαράδοτων ελληνικών εθίμων.

«Είμαι περισσότερο Ελληνας από τους Ελληνες», δήλωνε σε κάθε ευκαιρία ο Τομ Χανκς, διευκρινίζοντας πως έπειτα από 25 χρόνια γάμου με την ελληνικής καταγωγής ηθοποιό Ρίτα Γουίλσον αισθάνεται «110% Ελληνας». Η Ρίτα, μυημένη στα ελληνικά ήθη και έθιμα από τη μητέρα της Ντόροθι -η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό Σωτήρας της Βορείου Ηπείρου-, μετέδωσε την αγάπη της για τη χώρα των προγόνων της στον Τομ. Από το μακρινό κιόλας 1999, όταν οι δυο τους αποφάσισαν να κάνουν μια καλοκαιρινή κρουαζιέρα στη Μεσόγειο με νοικιασμένη θαλαμηγό και κατόπιν προτροπής του καπετάνιου γνώρισαν την Αντίπαρο, ξετρελάθηκαν με το νησί όπου γυρίστηκε κάποτε η «Μανταλένα».

Εκτοτε κάθε καλοκαίρι επισκέπτονταν μαζί με τα παιδιά τους την Ελλάδα. Από τότε, μάλιστα, που έχτισαν και την περίφημη βίλα των 450 τ.μ. στο νησί με το ζόρι ξεκολλούσαν από την αύρα του Αιγαίου για να επιστρέψουν στις υποχρεώσεις τους στο Λος Αντζελες. Με τη Ρίτα και τους δύο τους γιους ο Τομ Χανκς χαλάρωνε αφήνοντας το βλέμμα του να ταξιδεύει στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, αποφορτιζόταν από το άγχος της ερμηνείας ρόλων και τις παραγωγές των μεγάλων στούντιο, γεμίζοντας τις μπαταρίες του με την ενέργεια και το φως του νησιού, καθώς και το μελτέμι του πελάγους.

Στα 14 χρόνια ανελλιπούς παρουσίας στο μοναδικό κυκλαδίτικο τοπίο ο βραβευμένος με Οσκαρ ηθοποιός φιλοξένησε διάσημους φίλους και συναδέλφους του σταρ του Χόλιγουντ, υποδυόμενος με ειλικρίνεια τον άτυπο πρεσβευτή της ελληνικής μαγείας – αλλά και της εγχώριας κουζίνας. Γνωρίζοντας από κοντά τις ντόπιες γευστικές συνταγές, τα υπέροχα κρασιά και την τσικουδιά της Αντιπάρου, διαφήμισε την ελληνική κουζίνα διεθνώς ως την καλύτερη του κόσμου. Μάλιστα, κάθε φορά που επισκέπτεται την Αντίπαρο φέρνει μαζί του τον εκάστοτε Αμερικανό σεφ του για να πάρει… μυρωδιά μεσογειακής διατροφής και ιδέες από τις νησιωτικές συνταγές.

Η αλήθεια είναι πως φέτος υπήρχε μια ανησυχία στο φιλόξενο νησί μην τυχόν και δεν εμφανιστεί πάλι στον τόπο που έχει αγαπήσει και διαφημίσει σε όλο τον πλανήτη. Από το Πάσχα κιόλας αναμενόταν η άφιξη του χολιγουντιανού ζευγαριού στο νησί, αφού δύο βδομάδες πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα ένα συνεργείο δούλευε ακατάπαυστα στο σπίτι τους, ώστε να τα βρουν όλα στην εντέλεια κατά την παραμονή τους εκεί. Τελικά ο Τομ και η Ρίτα επέλεξαν να μείνουν στο Λος Αντζελες, όπου γιόρτασαν την Ανάσταση με τον ελληνικό παραδοσιακό τρόπο και δεν μετακινήθηκαν προς το Αιγαίο.

Εξάλλου και πέρυσι, ενώ όλοι βεβαίωναν ότι συνόδευε τη σύζυγό του, η οποία έφτασε με θαλαμηγό στη Μύκονο μαζί με την Ολίβια, χήρα του αδικοχαμένου Beatle Τζορτζ Χάρισον, κανείς δεν τον είδε. Ολοι, ωστόσο, γνώριζαν ότι βρισκόταν «κρυμμένος» στο σπίτι της Αντιπάρου. Φέτος, όμως, από την αρχή του καλοκαιριού παρέμενε άφαντος, αφήνοντας πλήθος εικασιών να διασπείρονται ως προς την απουσία του. Λέγεται ότι ο ηθοποιός σε ανύποπτο χρόνο είχε εκφράσει σε φίλο του από το νησί τα παράπονά του, που αιτιολογούν σε έναν βαθμό την απουσία, αλλά όχι και την οριστική απομάκρυνσή του. Οπως εξηγεί ο επιστήθιος φίλος του, «ο Τομ έχει επιλέξει αυτόν τον επίγειο παράδεισο που λέγεται Αντίπαρος για να ξεκουράζεται και να χαλαρώνει. Δυστυχώς, οι παπαράτσι δεν τον αφήνουν να το απολαύσει τα τελευταία χρόνια.

Από το ταβερνάκι που θα πάει μέχρι τους φωτογράφους που κάνουν περιπολία γύρω από το σπίτι του με φουσκωτά, όλοι γίνονται τόσο αδιάκριτοι και ενοχλητικοί, παραβιάζοντας κάθε ιδιωτικότητά του, με αποτέλεσμα να του κάνουν κυριολεκτικά τον βίο αβίωτο. Ετσι, είπε να αποφύγει για λίγο το σπίτι του, να κάνει ένα προσωρινό διάλειμμα για να ξεχαστούν, μην έχοντας την έγνοια του, οι παπαράτσι, που όλο και κάποια άλλη διασημότητα θα κυνηγήσουν». Ετσι, αυτή τη φορά η άφιξή του δεν έγινε γνωστή, αφήνοντας τα σενάρια της δήθεν απομάκρυνσής του να κυκλοφορούν αυθαίρετα. Και τους αιφνιδίασε όλους. «Ανθρωπος του Χόλιγουντ είναι, άλλωστε, και ξέρει καλύτερα από καθέναν τη δύναμη της μυθοπλασίας», καταλήγει το φιλικό του πρόσωπο.

Ενδεχομένως, όμως, ο Χανκς εκμεταλλεύτηκε άλλη μια εκ των διαδόσεων που τον ήθελαν εκνευρισμένο με κάποιους γείτονές του. Σύμφωνα λοιπόν με αυτές, ο Τομ έκανε κάποιες εργασίες στην προβλήτα του σπιτιού του, αφού έχει και ο ίδιος φουσκωτό. Χωρίς να το επιδιώκει, υποτίθεται πως επέκτεινε αυθαίρετα το μέγεθος της εξέδρας. Λέγεται ότι γείτονάς του, που είδε να γίνονται εργασίες και υποθέτοντας πολεοδομικές παρανομίες, έκανε καταγγελία, ενώ εικάζεται πως διέδιδε ότι «αν θέλει ο Χανκς με τις ιδιοκατασκευές του να το παίξει “Ναυαγός”, ας πάει σε κάνα ερημονήσι του Ειρηνικού, όχι στην Αντίπαρο».

Η φήμη πήρε διαστάσεις σαπουνόπερας, με τον σταρ του Χόλιγουντ δήθεν έξαλλο για τις εις βάρος του συκοφαντίες. «Στην πραγματικότητα», λέει άλλος νησιώτης, που ενίοτε βρίσκεται στη δούλεψη της οικογένειας του σταρ, «ο κ. Χανκς, ένας πράος και έντιμος άνθρωπος, ούτε καν σκέφτηκε να μεγαλώσει την προβλήτα, αλλά μόνο να τη συντηρήσει. Ουσιαστικά, πήγε να τη βάψει και να αλλάξει τα ξύλα, αφού η αλμύρα της θάλασσας την είχε χαλάσει. Οσο τάχα για την οργή του που θα τον έκανε να απαρνηθεί την Ελλάδα που λατρεύει, είναι απλώς παραμύθια!».

ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΥΛ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...