Και τα «μωρά» διαβόλους θέλουν! Στη Γιουνάιτεντ το Γιουρόπα Λιγκ!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης απέναντι στα «μωρά» του Άγιαξ και μετά την επικράτησή της με 2-0 πανηγύρισαν το πρώτο Γιουρόπα Λιγκ στην ιστορία τους.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» παρατάχθηκαν υποδειγματικά στον αγωνιστικό χώρο της Στοκχόλμης και με άμυνα για σεμινάριο έφτασαν στην πρώτη κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ.

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Παρά το γεγονός ότι η Γιουνάιτεντ μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση στα πρώτα λεπτά, ο «Αίαντας» ήταν αυτός που ανέλαβε την κατοχή της μπάλας . Ωστόσο, οι παίκτες του Πέτερ Μποζ φάνηκαν να είναι νευρικοί καθώς πραγματοποιούσαν αρκετά αβίαστα λάθη στην προσπάθεια να αναπτύξουν το παιχνίδι από πίσω.

Έτσι, οι «κόκκινοι διάβολοι» με λίγη δόση τύχης μπήκαν μπροστά στο σκορ στο 17ο λεπτό. Ειδικότερα, ο Πογκμπά επιχείρησε ένα αριστερό σουτ έξω από την περιοχή, το οποίο κατέληξε στην αντίπαλη εστία αφού πρώτα κόντραρε στο σώμα του Σάντσεζ.

Αυτό το γκολ δεν άλλαξε την αγωνιστική φιλοσοφία των δύο ομάδων με την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο να οργανώνεται πίσω από τη μεσαία γραμμή και να κλείνει υποδειγματικά τους χώρους βγάζοντας εκτός παιχνιδιού τους Κλάσεν και Ντόλμπεργκ. Παράλληλα, ο Άγιαξ αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα διάσπασης της πολυπρόσωπης αμυντικής λειτουργίας της Γιουνάιτεντ με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να δημιουργήσει το παραμικρό κίνδυνο μπροστά από την εστία του Ρομέρο στο πρώτο 45λεπτο.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» ξεκίνησαν ιδανικά και το δεύτερο 45λεπτο  σκοράροντας μέσω εκτέλεσης κόρνερ στο 48ο λεπτό. Ειδικότερα, ο Σμόλινγκ πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Μχιταριάν με πλάτη στην εστία επιχείρησε το γυριστό, με το οποίο διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Ο «Αίαντας» κέρδισε ακόμα περισσότερα μέτρα στο γήπεδο αλλά η συμπαγής αμυντική λειτουργία της Γιουνάιτεντ δεν επέτρεψε στον Άγιαξ να απειλήσει ούτε μία φορά την εστία του Ρομέρο. Αντίθετα, οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν την ευκαιρία να σκοράρουν και τρίτο τέρμα στο 87ο λεπτό αλλά ο Λίνγκαρντ δεν μπόρεσε στην κόντρα επίθεση να ολοκληρώσει την προσπάθειά του με αποτέλεσμα να μείνει μέχρι τέλους αυτό το σκορ και η Γιουνάιτεντ να πανηγυρίσει το δεύτερο φετινό της τίτλο.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ρομέρο, Πογκμπά, Μάτα, Σμόλινγκ, Μπλιντ, Ράσφορντ, Ερέρα, Μχιταριάν, Βαλένσια, Φελαϊνί, Νταρμιάν.

Άγιαξ (Πέτερ Μπος): Ονάνα, Φέλτμαν, Ρίντεβαλντ, Σάντσες, Τραορέ, Κλάασεν, Γιουνές, Σένε, Ζιγιέκ, Ντόλμπεργκ, Ντε Λιχτ.

Πηγή: Ο Φίλαθλος

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/285441-Kai-ta-mora-diaboloys-theloyn-Ste-Gioynaitent-to-Gioyropa-Ligk ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...