Και τώρα διεύρυνση και Ανασχηματισμός

Και τώρα διεύρυνση και Ανασχηματισμός

Ο Παγκόσμιος Τύπος πλέκει το εγκώμιο του Έλληνα πρωθυπουργού – Η τεράστια επιτυχία του Αλέξη, καταλύτης ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων

 

Ο Αλέξης γράφει ιστορία.

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ των Πρεσπών αποτελεί την πρώτη μεγάλη διπλωματική επιτυχία της Ελλάδας μετά από πολλές δεκαετίες.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ όλες ανεξαιρέτως οι προηγούμενες κυβερνήσεις μετράνε μόνο αποτυχίες και διαιώνιση προβλημάτων.

ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ παραπέμπει μονίμως στις καλένδες από το ’74 μέχρι σήμερα εξαιτίας της ατολμίας που επέδειξαν οι κυβερνήσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.

ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κ. Καραμανλή τον νεότερο διαφάνηκαν ελπίδες για κάποια λύση την οποία τορπίλισε ο ίδιος ο τότε Πρωθυπουργός.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ αυτής της επικίνδυνης αδράνειας ήταν να παγιωθεί το καθεστώς διχοτόμησης της Μεγαλονήσου και τα Κατεχόμενα να γίνουν προέκταση της Τουρκίας.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ της αδράνειας και οι λογικές που προτάσσουν το πολιτικό κόστος είχαν παραπέμψει στις καλένδες και το Μακεδονικό.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ αυτής της επικίνδυνης τακτικής ήταν ολόκληρος ο πλανήτης να αναγνωρίσει τα Σκόπια με την συνταγματική τους ονομασία και εμείς κατά διαστήματα να εξαπολύουμε πατριωτικές κορώνες για καθαρά επικοινωνιακές ανάγκες.

ΜΕΧΡΙ που βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος αψηφώντας το πρόσκαιρο πολιτικό κόστος με τόλμη και αποφασιστικότητα διαμόρφωσε την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών επιλύοντας τη μεγάλη αυτή εκκρεμότητα.

ΒΕΒΑΙΑ μέχρι να ψηφιστεί από τη Βουλή η ιστορική Συμφωνία ο Πρωθυπουργός δέχθηκε μια λυσσαλέα επίθεση τόσο από τις δυνάμεις της αδράνειας όσο και από τους πατριδοκάπηλους και το μαύρο μέτωπο.

ΟΜΩΣ δεν δείλιασε ούτε πτοήθηκε από τις απειλές, τους τραμπουκισμούς και τις λαοσυνάξεις.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ τους στάθηκε και η πλειοψηφία των βουλευτών παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν διάφορα παράκεντρα εξουσίας που επιχειρούσαν να αποδομήσουν την Κυβέρνηση και να ακυρώσουν τη Συμφωνία.

Η ΕΛΛΑΔΑ από χθες είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας στα Βαλκάνια.

ΠΑΙΖΕΙ πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιοχή και κλείνει τα μέτωπα στα βόρεια σύνορα της.

Ο ΑΛΕΞΗΣ Τσίπρας έγραψε ιστορία και αυτό αναγνωρίζεται τόσο από τους Ευρωπαίους συμμάχους όσο και από τους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/352672-Kai-tora-dieyrynse-kai-Anaschematismos ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...