Κακές καθημερινές συνήθειες υπεύθυνες για καρκίνο. Δείτε ποιες είναι

Κακές καθημερινές συνήθειες υπεύθυνες για καρκίνο. Δείτε ποιες είναι
Για την αύξηση αρκετών μορφών καρκίνου ευθύνονται ο τρόπος ζωής και οι συνήθειες που έχει κανείς στην καθημερινότητά του, σύμφωνα με νέα στοιχεία που δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα.

Μεγάλη έρευνα που διεξήχθη στη Βρετανία έδειξε ότι τα κρούσματα καρκίνου που συνδέονται άμεσα με τον καθημερινό τρόπο ζωής έχουν σημειώσει ανησυχητική αύξηση, προφανώς επειδή δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Την έρευνα πραγματοποίησε η βρετανική στατιστική υπηρεσία και σύμφωνα με τα αποτελέσματά της οι μορφές καρκίνου που έχουν άμεση σχέση με το κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοόλ, όπως ο καρκίνος του δέρματος, του πνεύμονα και των νεφρών, έχουν σημειώσει αύξηση που αγγίζει το 70%.

Ωστόσο, ακόμα μεγαλύτερη είναι η αύξηση των κρουσμάτων κακοήθους μελανώματος, το οποίο προκαλείται από την έκθεση στον ήλιο και την έλλειψη αντηλιακής προστασίας, προσβάλλοντας περισσότερο τους νέους. Μάλιστα, τα τελευταία δέκα χρόνια τα περιστατικά μελανώματος έχουν αυξηθεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μορφή της ασθένειας.

Η έρευνα αναφέρεται και στον καρκίνο του μαστού, ο οποίος στο 27% των περιπτώσεων έχει να κάνει με περιβαλλοντικούς παράγοντες, αλλά και με την παχυσαρκία, την κατανάλωση αλκοόλ, το κάπνισμα, την έλλειψη άσκησης και τις ορμονικές διαταραχές.

Τέλος, τονίζει ότι οι παράγοντες κινδύνου που έχουν να κάνουν με τις συνήθειες της καθημερινότητας ευθύνονται για το 40% των καρκίνων, ποσοστό που σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται μικρό.

ΥΓΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...