Κακοκαιρία σαρώνει το Πήλιο με έντονες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις

Κακοκαιρία σαρώνει το Πήλιο με έντονες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις
Κακοκαιρία σαρώνει το Πήλιο με έντονες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις


26/03/2020 – 20:16

Μάχη με τις καιρικές συνθήκες και τις μεγάλες ζημιές που έχουν προκληθεί από τις συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις,αλλά και τη χιονόπτωση, δίνουν από το πρωί άνθρωποι και μηχανήματα στην περιοχή της Ζαγοράς του Ανατολικού Πηλίου.

Στην περιοχή του δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου έχουν σημειωθεί σοβαρές κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο και επιχειρούν συνολικά οχτώ μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας,ώστε να κρατηθεί ανοιχτό το οδικό δίκτυο στην ορεινή περιοχή του Ανατολικού Πηλίου. Τέσσερα μηχανήματα και ένας φορτωτής επιχειρούν και μετακινούν βράχια και χώματα που έχουν πέσει σε πάμπολλα σημεία του οδοστρώματος, ώστε η κυκλοφορία των οχημάτων να πραγματοποιείται με ασφάλεια. Η μεγαλύτερη κατολίσθηση και η πτώση χωμάτων έχει παρατηρηθεί στην είσοδο της Ζαγοράς όπου επιχειρούν τρία μηχανήματα, ενώ άλλα τρία μηχανήματα προσπαθούν να αποχιονίσουν το οδικό δίκτυο για να κρατηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, τόνισε προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι “είμασταν προετοιμασμένοι για το νέο κύμα κακοκαιρίας που ενέσκυψε το τελευταίο εικοσιτετράωρο και οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα αντίξοες, με ιδιαίτερα έντονη βροχόπτωση στην περιοχή της Ζαγοράς ,αλλά έχουμε και ισχυρή χιονόπτωση. Έχουμε διαθέσει και μηχανολογικό και ανθρώπινο δυναμικό για να κρατήσουμε το οδικό δίκτυο ανοιχτό στο δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου που πλήττεται περισσότερο από τις κατολισθήσεις και καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, σε συνεργασία με τον Δήμο, έως ότου σταματήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα”.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...