Καλλιθέα: Πυρπόλησαν δύο ΙΧ – Ανάληψη ευθύνης για τους εμπρησμούς στο Μαρούσι (φωτογραφίες)

Καλλιθέα: Πυρπόλησαν δύο ΙΧ – Ανάληψη ευθύνης για τους εμπρησμούς στο Μαρούσι (φωτογραφίες)
Καλλιθέα: Πυρπόλησαν δύο ΙΧ - Ανάληψη ευθύνης για τους εμπρησμούς στο Μαρούσι (φωτογραφίες)


20/02/2020 – 08:49

Σήμερα τα ξημερώματα, άγνωστοι πυρπόλησαν δύο αυτοκίνητα στην περιοχή της Καλλιθέας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, λίγο μετά τις 02:30, οι δράστες έβαλαν φωτιά σε οχήματα που ήταν σταθμευμένα επί της οδού Ξενοφώντος. Το ένα καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ το άλλο υπέστη σοβαρές ζημιές.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα. Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση. 

 Ανάληψη ευθύνης για τους εμπρησμούς ΙΧ στο Μαρούσι
Λίγες ώρες νωρίτερα, είχε γίνει ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό αυτοκινήτων στο Μαρούσι. Την ευθύνη ανέλαβε η ομάδα «Αναρχικές Ομάδες Νυχτερινών Επιδρομών», με ανακοίνωσή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στο μακροσκελές κείμενο αναφέρεται ότι οι επιθέσεις τη νύχτα της Τρίτης 21ης Ιανουαρίου έγιναν ως μία «ευρύτερη στρατηγική αντιποίνων» απέναντι σε πολιτικές που «βάζουν στο στόχαστρο καταλήψεις, πρόσφυγες και μετανάστες».

«Υ.Γ: Λυπούμαστε για το γεγονός ότι δύο άσχετα οχήματα που βρίσκονταν κοντά στα πολυτελή που πυρπολήσαμε καταστραφήκανε. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν στις προθέσεις μας και είναι ένα γεγονός που δε μας αφήνει αδιάφορους. Θα παρακαλούσαμε τους ιδιοκτήτες μη πολυτελών οχημάτων να αποφεύγουν να σταθμεύουν δίπλα σε πολυτελή οχήματα, διευκολύνοντας έτσι το έργο μας», καταλήγει το κείμενο ανάληψης της ευθύνης.

 

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...