Καλπάζει ο Σουλτς στις δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα των Σοσιαλδημοκρατών μετά από 11 χρόνια!

Με την ιδέα της βαριάς ήττας στις γερμανικές εκλογές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου αρχίζει να συμβιβάζεται η Άνγκελα Μέρκελ, που βλέπει τον αντίπαλό της στη μάχη για την Καγκελαρία, Μάρτιν Σούλτς, να καλπάζει στις δημοσκοπήσεις ενώ και οι Σοσιαλδημοκράτες προηγούνται των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών για πρώτη φορά μετά το 2006.

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Infratest dimap το SPD του Σούλτς καταγράφει ποσοστό 32% έναντι 31% για των κυβερνητικό συνασπισμό CDU/CSU της Μέρκελ.

Οι Σοσιαλδημοκράτες απέκτησαν νέα ώθηση αφότου επέλεξαν τον Μάρτιν Σουλτς, τον πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ως υποψήφιο καγκελάριο.

Το ακροδεξιό, αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) βρίσκεται σταθερά στην τρίτη θέση με ποσοστό 11%, ακολουθούν οι Πράσινοι με 8% και η Αριστερά (Die Linke) με 7%.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 1.047 προσώπων στο διάστημα 20-22 Φεβρουαρίου.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι στο δίπολο Μέρκελ – Σούλτς ο δεύτερος προηγείται με μεγάλη διαφορά σε όλες τις πρόσφατες σφυγμομετρήσεις ενώ σε προηγούμενο γκάλοπ 2 στους 3 Γερμανούς δήλωναν πως η Μέρκελ είναι πλέον ανεπιθύμητη και ότι δεν θέλουν να την ξαναδούν στην εξουσία.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/272254-Kalpazei-o-Soylts-stis-demoskopeseis ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...