Καλό το κλίμα στις Βρυξέλλες για το χρέος

Καλό το κλίμα για το χρέος, στις Βρυξέλλες, ο Μοσκοβισί έρχεται να δει τους νέους υπουργούς!

Ο ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ!                                                                                  

Συμφωνία «πακέτο» έως το τέλος του έτους, θέλει η Ευρώπη, επανέλαβε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Κομισιόν, Πιέρ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στο Eurogroup. 

Ο Γάλλος, έχει αναλάβει την παρακολούθηση της υλοποίησης του ελληνικού προγράμματος από την πλευρά της Ευρώπης, θεωρείται και το πρόσωπο της ευρώ-αντίδρασης στα σχέδια Σόιμπλε, για «πάγωμα» του χρέους.  Ο ίδιος, ανέφερε ότι μέσα στο μήνα, θα επισπευτεί τη χώρα μας για να δει τους νέους υπουργούς.

«Θα παρουσιάσω σήμερα στο Eurogroup την πρόοδο που έχει σημειωθεί με την Ελλάδα, είναι επιθυμητό να φθάσουμε να φθάσουμε σε μια συνολική συμφωνία έως το τέλος του έτους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μοσκοβισί, από τις Βρυξέλλες.

Για το ταξίδι του στην Αθήνα, στο τέλος Νοεμβρίου, ανέφερε πως «θα έχω την ευκαιρία να συναντηθώ με τους νέους Έλληνες υπουργούς».

Το Eurogroup, εκτός από την Ελλάδα, ασχολήθηκε και  με τα αποτελέσματα του ελέγχου σε χώρες που έχουν ολοκληρώσει τα προγράμματα διάσωσης, όπως η Κύπρος και η Ισπανία, αλλά και ζητήματα της τραπεζικής ενοποίησης.

Οι τροϊκανοί, μετά την προηγούμενη επίσκεψή τους στην Αθήνα, είχαν μόνο καλά λόγια να πουν στους ανωτέρους τους. Σύμφωνα με κοινοτικό αξιωματούχο,  τα αποτελέσματα του πρώτου ελέγχου δείχνουν  «ισχυρή ανάπτυξη» και βελτιωμένο τραπεζικό πεδίο.

Στο ελληνικό ζήτημα, αναφέρθηκε κατά την είσοδό του και ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών, Μάικλ Νούναν, που τόνισε ότι  «η Ελλάδα τα πάει αρκετά καλά, η οικονομία ανακάμπτει, ελπίζω ότι θα ακολουθήσουν οι δείκτες της ανάπτυξης».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...