Καμένα Βούρλα: Αντιδράσεις από τους κατοίκους για τη μεταφορά ανήλικων προσφύγων σε ξενοδοχείο

Καμένα Βούρλα: Αντιδράσεις από τους κατοίκους για τη μεταφορά ανήλικων προσφύγων σε ξενοδοχείο
Καμένα Βούρλα: Αντιδράσεις από τους κατοίκους για τη μεταφορά ανήλικων προσφύγων σε ξενοδοχείο

Ανήλικοι πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σε ξενοδοχείο των Καμένων Βούρλων απέναντι από το σχολείο. Σύμφωνα με το lamiareport, στην περιοχή αναμενόταν να φτάσουν περίπου 100 πρόσφυγες, αλλά μέχρι στιγμής έχουν εμφανίστηκαν 39 ανήλικοι, που θα έμεναν σε ξενοδοχείο που είχε μισθώσει ΜΚΟ.

Συγκεντρωμένοι κάτοικοι αντιδρούν στην εγκατάσταση προσφύγων σε ξενοδοχεία εντός της πόλης.

Σύμφωνα πάντα με το lamiareport, αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για το αν θα μείνουν ή όχι, ενώ έχει ενημερωθεί και η Εισαγγελέας ανηλίκων, αφού σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρόκειται για ασυνόδευτα προσφυγόπουλα τα οποία προέρχονται από τα νησιά και σύμφωνα με το σχέδιο θα προωθηθούν σε χώρες της Ευρώπης.

Τι αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση το Δ.Σ. Καμένων Βούρλων

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καμένων Βούρλων, σε έκτακτη συνεδρίασή του, σήμερα 23-9-2020 , με μοναδικό θέμα τη λήψη απόφασης για τις ενέργειες του Δήμου σχετικά με την εγκατάσταση μεταναστών / προσφύγων σε ξενοδοχειακή μονάδα εντός του αστικού ιστού των Καμένων Βούρλων, αποφάσισε τα παρακάτω:

1. Αίτημα προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες (Πυροσβεστική- Περιφέρεια- ΕΟΤ) για άμεσο έλεγχο της ξενοδοχειακής μονάδας για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων σχετικά με τον covid-19 2.

2. Αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων των Καμένων Βούρλων όλων των βαθμίδων

3. Διαβήματα προς όλους τους αρμόδιους φορείς για την άμεση απομάκρυνση των μεταναστών / προσφύγων από τον αστικό ιστό της πόλης των Καμένων Βούρλων

4. Ενημέρωση των Συλλόγων για συλλογικές δράσεις για την άμεση απομάκρυνση των μεταναστών / προσφύγων από τον αστικό ιστό της πόλης των Καμένων Βούρλων

5. Περαιτέρω ενέργειες προς αποφυγή των δυσμενών συνεπειών στην ασφάλεια, υγεία και ποιότητα ζωής της τοπικής κοινωνίας

Νωρίτερα, το υπουργείο Μετανάστευσης με ανακοίνωσή του τόνιζε πως όσοι πρόσφυγες μετεγκατασταθούν σε χώρες της ΕΕ πρώτα θα παραμείνουν σε ξενοδοχειακές μονάδες στην ηπειρωτική Ελλάδα, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

Στις 6 το απόγευμα κάτοικοι της περιοχής μετά από κάλεσμα του δήμου, πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση προκειμένου να μετακινηθούν μαζικά  στην έξοδο της λουτρόπολης στο σημείο των τούνελ  για να κλείσουν το δρόμο.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...