Καμίνια: Σκηνές τραγωδίας στο νεκροταφείο- Ξεθάβουν τους νεκρούς για να περάσει ο νέος δρόμος- ΦΩΤΟ

Στο πλαίσιο κατασκευής του αυτοκινητόδρομου της Πατρών- Πύργου

Σε μια ιδιαίτερα ψυχοφθόρα διαδικασία μπαίνουν συγγενείς νεκρών που έχουν ταφεί στο ενοριακό νεκροταφείο των Καμινίων καθώς στο πλαίσιο κατασκευής του αυτοκινητόδρομου της Πατρών- Πύργου, χρειάζεται ένα τμήμα του κοιμητηρίου να απαλλοτριωθεί, ώστε να περάσει ο νέος δρόμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr χρειάζεται να ανοίξουν συνολικά εννέα τάφοι και οι νεκροί να ενταφιαστούν σε άλλο σημείο, διαδικασία η οποία έχει ήδη ξεκινήσει.

Το γεγονός έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Στο χώρο του κοιμητηρίου είναι ενταφιασμένος και ο αείμνηστος εκδότης δημοσιογράφος, των εφημερίδων «ΓΕΓΟΝΟΤΑ», «ΕΒΔΟΜΑΔΑ» Γιώργος Σπαθαράκης που υπήρξε ενεργός πάνω απ’ όλα πολίτης της Πάτρας με πολύ σημαντική προσφορά στα κοινά επί δεκαετίες.

Ο Γιώργος ενταφιάστηκε στα Καμίνια στον οικογενειακό τάφο της συζύγου του, μαχόμενης επί σειράν ετών επίσης δημοσιογράφου Αγγελικής Ανυφαντή, η οποία είχε δηλώσει πρόσφατα για το θέμα.

“Μας ζητούν να ξανακηδεύσουμε τους νεκρούς μας και μάλιστα με έναν απαράδεκτο τρόπο. Γιατί μας παραχωρούσαν τάφους αν γνώριζαν ότι ο χώρος είναι απαλλοτριωμένος;”

Πληροφορίες του thebest.gr αναφέρουν ότι το πρόβλημα προέκυψε επειδή παρά το γεγονός ότι είχαν γίνει απαλλοτριώσεις για να περάσει ο δρόμος, δόθηκαν από τους αρμόδιους φορείς και ιδίως απο την εκκλησία άδειες για επέκταση του νεκροταφείου, το οποίο είναι ενοριακό και όχι κοινοτικό. Το έργο υλοποιείται στη βάση της παλιάς χάραξης και έτσι ανέκυψε το όλο ζήτημα με τους τάφους στο τμήμα της επέκτασης του νεκροταφείου.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...