«Καμπανάκι» από Φορτσάκη: «Κίνδυνος να χαθεί ολόκληρο το ακαδημαϊκό έτος»

«Καμπανάκι» από Φορτσάκη: «Κίνδυνος να χαθεί ολόκληρο το ακαδημαϊκό έτος»
Ο πρόεδρος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών υπογράμμισε ότι το ίδρυμα είναι χώρος νομιμότητας και όχι παραβατικότητας
Κίνδυνος να χαθεί ολόκληρο το ακαδημαϊκό έτος αν συνεχιστεί το αδιέξοδο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών υποστηρίζει ότι υπάρχει ο πρόεδρος της νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Φορτσάκης.

Όπως τόνισε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, αποτελεί μονόδρομο ο διάλογος, ώστε να ξεπεραστεί η κρίση που απειλεί χιλιάδες φοιτητές.«Πρέπει να αντιληφθούμε ότι το πανεπιστήμιο δεν είναι χώρος παραβατικότητας, αλλά χώρος νομιμότητας. Πρέπει να κινητοποιηθούν οι μάζες των φοιτητών και των καθηγητών ώστε να επιβάλλουν την επιθυμητή λύση, δηλαδή να ανοίξει το Πανεπιστήμιο.Μόνο ένα πανεπιστήμιο που λειτουργεί είναι σε θέση να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του», δήλωσε ο κ. Φορτσάκης.

Όσον αφορά τη Νομική που τελεί υπό κατάληψη και δεν λειτούργησε παρά την εξαγγελία του ιδίου ότι οι φοιτητές μπορούν να προσέλθουν κανονικά, ο πρόεδρος της Σχολής σημείωσε πως η απαγόρευση εισόδου στη σχολή ήταν έργο μίας μειοψηφίας φοιτητών, προσθέτοντας πως «αν είχαμε περισσότερους φοιτητές παρόντες θα ήταν πολύ δύσκολο να υπάρχει απαγόρευση εισόδου».

Παρά ταύτα, ο κ. Φορτσάκης επέκρινε ως «ατυχή» την όλη στάση του υπουργείου Παιδείας απέναντι στα ΑΕΙ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρξει «ανασυγκρότηση» της σχέσης μεταξύ του υπουργείου και των Πανεπιστημίων.  Ευθύνη στην Πολιτεία ρίχνει και στην περίπτωση του πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θεοδόση Πελεγρίνη, καθώς όπως τόνισε ο κ. Φορτσάκης: «Δεν υποστήριξε τις μειοψηφίες, ούτε τις ενίσχυσε»

ΠΑΙΔΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...