Κανένα σχέδιο από την κυβέρνηση για δημιουργία Hot spot.

Άνθρωποι είμαστε και κάνουμε λάθη!!!

Δυστυχώς προχωρήσαμε στην δημοσίευση του συγκεκριμένου άρθρου εκ παραδρομής καθώς λόγω των κοινοποιήσεων από μεγάλο Αθηναϊκό ΜΜΕ δεν ήταν θέμα της επικαιρότητας αλλά θέμα το οποίο δημοσιεύτηκε και έκανε το γύρο των κοινωνικών δικτύων έχοντας παλαιότερη ημερομηνία.  Γνωρίζοντας την εμπιστοσύνη που δείχνετε στην σελίδα μας και την αγάπη σας όλα αυτά τα χρόνια οφείλουμε να ζητήσουμε ειλικρινά συγνώμη και αποκαθιστώντας την αλήθεια.

Ζητάμε συγνώμη για την αναστάτωση.  

Το αρχικό πρώτο παλαιοτερο δημοσίευμα .

Έχει εντοπιστεί ο περιφραγμένος χώρος λίγο έξω από την πόλη της Ναυπάκτου κατά πάσα πιθανότητα μεταξύ Βιολογικού και Πούντου ανατολικά του αστικού ιστού

Επικαιροποιείται το σχέδιο Βίτσα

Φαίνεται ότι η Ναυπακτία μπαίνει στο κάδρο των επόμενων καταυλισμών προσφύγων που θέλει να δημιουργήσει η Κυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με το χάρτη που βλέπει το φως της δημοσιότητας,στο νομό Αιτωλ/νίας η Ναυπακτία μαζί με το Αγρίνιο θα είναι οι δύο περιοχές που θα δημιουργηθούν καταυλισμοί,ενώ άλλες δύο περιοχές όπως το Μεσολόγγι και ο Στάνος στην περιοχή της Αμφιλοχίας θα τεθούν ως εφεδρείες.

Σήμερα λειτουργούν 34 δομές στην ηπειρωτική χώρα και 5 στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου υπό την εποπτεία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας (32), του υπουργείου Εσωτερικών (1), της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ (1) και άλλων φορέων (5) που φιλοξενούν 35.158 πρόσφυγες και μετανάστες, αν και έχουν δυνατότητες να στεγάσουν 42.929 άτομα.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι η επέκταση τν καταυλισμών σε όλη την επικράτεια προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα νησιά που έχουν σηκώσει το κύριο βάρος των μεταναστευτικών ροοών προς τη χώρα μας.

Φυσικά δεν έχει γίνει καμία διαβούλευση ανάμεσα στην κεντρική διοίκηση και τις τοπικές κοινωνίας για ένα τέτοιο ενδεχόμενο και φαίνεται ότι μετά το θέμα της πανδημίας του κοροναϊού,θα είναι η επόμενη καυτή πατάτα που θα πρέπει να διαχειριστεί .

Ο σχεδιασμός Βίτσα που επικαιροποιείται

Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα του ΓΕΣ, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Αμυνας έχουν ήδη εντοπίσει άλλους 27 χώρους που αναμένουν τη σχετική έγκριση από τον κ. Δημήτρη Βίτσα προκειμένου να μετατραπούν σε δομές φιλοξενίας. Οπως μάλιστα αναφέρεται στις παρατηρήσεις της συγκεκριμένης υποκατηγορίας, για τους χώρους «ελήφθησαν αποτελέσματα αναγνώρισης. Εκκρεμεί η απόφαση χρήσης». Πρόκειται για το παλιό Ψυχιατρείο Χανίων, τρία ακίνητα στον Ασπρόπυργο, μεταξύ των οποίων και του ΟΔΔΥ, χώρος λίγο έξω από την πόλη της Ναυπάκτου, το στρατόπεδο «Παπαγεωργίου» στα Ιωάννινα, χώρος του υπουργείου Υποδομών στη Χαλκιδική, το «Hotel Galaxy» στο Πόρτο Χέλι, τέσσερα ακίνητα στη Σπάρτη, τρία στην Τρίπολη, το «Hotel Apollo Resort Art» στα Φιλιατρά, παλιά οινοποιεία στην Καλαμάτα κ.ά. Εκτός αυτών από τα έγγραφα προκύπτει ότι καταυλισμός θα γίνει στο κτίριο Αντισεισμικών Εργαστηρίων που βρίσκεται στη Νίκαια, στις παιδικές κατασκηνώσεις Ραφήνας, στη Σχολή Μαθητείας των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, στη Στυλίδα, στη Θέρμη, στο Καλοχώρι και τη Σίνδο. Πάντως, στον Ασπρόπυργο ήδη έχουν εκδηλωθεί αντιδράσεις από τη δημοτική αρχή, η οποία εξηγεί ότι σε κοντινή απόσταση βρίσκονται διυλιστήρια πετρελαίου και δεξαμενή της ΕΥΔΑΠ.

Με πληροφορίες απο το πρωτο θεμα



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...