Καπέλο 1.000% σε φάρμακα της Novartis! Πως λήστευαν τους ασθενείς

ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΥΠΕΓΡΑΦΑΝ ΤΙΣ ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ – ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Εγκληματικές ευθύνες πρώην υπουργών αποκαλύπτει η δικαστική έρευνα για το γιγαντιαίο σκάνδαλο του πολυεθνικού φαρμακευτικού κολοσσού NOVARTIS.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις πρώην στελεχών της, που συνεργάζονται με τις δικαστικές αρχές, στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ, η NOVARTIS κατάφερε να εξασφαλίσει την υπογραφή τεσσάρων υπουργών και να διαθέσει στην ελληνική αγορά φάρμακο που ήταν υπερτιμημένο κατά 1000%!

Το συγκεκριμένο σκεύασμα αγοράζονταν από τα κρατικά νοσοκομεία και πληρώνονταν από τα δημόσια ταμεία στο δεκαπλάσιο της αξίας του.

Μόνο από το συγκεκριμένο φάρμακο για τον διαβήτη, η NOVARTIS εξασφάλισε κέρδη δισεκατομμυρίων, ενώ η απάτη της υπερτιμολόγησης εφαρμοζόταν και σε εκατοντάδες άλλα φάρμακα τα οποία συνταγογραφούσαν μαζικά 4.500 γιατροί, οι οποίοι «λαδώνονταν» σε ετήσια βάση από τον πολυεθνικό κολοσσό, ενώ κάθε χρόνο διοργάνωνε ταξίδια σε όλο τον κόσμο δωρεάν.

Οι αποκαλύψεις για το γιγαντιαίο σκάνδαλο αναμένονται καταιγιστικές, μετά την απόφαση του πρώην κορυφαίου στελέχους της εταιρείας, που επιχείρησε να αυτοκτονήσει πέφτοντας από τον 13ο όροφο του Χίλτον την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, να μιλήσει στη Δικαιοσύνη και ειδικά στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας για την πάταξη της διαφθοράς, Ελένη Ράικου.

Το πρώην στέλεχος της NOVARTIS ζήτησε άμεση επαφή με την Εισαγγελέα Διαφθοράς, προκειμένου να καταθέσει γιατί φοβάται για τη ζωή του και την ασφάλεια της οικογένειάς του.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς, το ΣΔΟΕ και η κρατική ασφάλεια, που ερευνούν το σκάνδαλο της NOVARTIS έχουν συγκεντρώσει στοιχεία – φωτιά για το πάρτι με τις μίζες, τις υπερτιμολογήσεις φαρμάκων και το σύστημα των εταιρειών μέσω των οποίων διανέμονταν το μαύρο χρήμα.

Χρησιμοποιώντας την πρακτική των εφόδων στα πρότυπα των αμερικανικών υπηρεσιών, οι οικονομικοί εισαγγελείς συγκεντρώνουν υλικό για να τεκμηριωθούν οι καταγγελίες και να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη αυτοί που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τις υπερτιμολογήσεις και τη διατεταγμένη συνταγογράφηση φαρμάκων, που στοίχιζε στο ελληνικό δημόσιο γύρω στα 4,5 δισεκατομμύρια το χρόνο!

Πρόκειται για λεηλασία διαρκείας, το πραγματικό κόστος της οποίας για τα τελευταία τριάντα χρόνια μπορεί να αγγίζει και τα διακόσια δισεκατομμύρια ευρώ.

Η ληστεία με τα φάρμακα, οι μίζες από τα εξοπλιστικά και οι υπερτιμολογήσεις στα έργα από τη Siemens και τη μαφία των ντόπιων εργολάβων, γιγάντωσαν το δημόσιο χρέος και έφεραν τη χώρα σε κατάσταση χρεοκοπίας.

Δυστυχώς οι μνημονιακές κυβερνήσεις προστάτευσαν όλους, όσοι λήστεψαν το δημόσιο χρήμα, ρίχνοντας τα βάρη στις πλάτες του λαού, που δεν φταίει σε τίποτα.

Το σκάνδαλο της NOVARTIS δίνει την ευκαιρία στη Δικαιοσύνη να προχωρήσει με τολμηρές κινήσεις αποκαλύπτοντας όλους τους μεγαλόσχημους παράγοντες, που λεηλάτησαν το δημόσιο χρήμα.

Η έρευνα δεν πρέπει να περιοριστεί σε υπηρεσιακούς παράγοντες και στελέχη της εταιρείας.

Αυτοί που πρέπει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη πρώτα απ΄ όλους είναι οι επίορκοι πολιτικοί, που συμμετείχαν στο μεγάλο κόλπο, που έστησε ο πολυεθνικός κολοσσός, για να ληστεύει τους ασθενείς και το δημόσιο χρήμα και υπέγραφαν τις σχετικές υπερτιμολογήσεις.

Σκληρή θα πρέπει να είναι η τιμωρία και για τους διοικητές νοσοκομείων, ταμείων αλλά και των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Υγείας που όπως αποκαλύπτεται, πολλοί από τους οποίους ήταν μισθοδοτούμενοι του πολυεθνικού κολοσσού.

Η μαφία του φαρμάκου είχε φροντίσει να λαδώνει και τα δημοσιογραφικά γρανάζια.

Όποιος υπουργός επιχειρούσε να αντισταθεί, δέχονταν καταιγιστικές επιθέσεις από συγκεκριμένες εφημερίδες και κανάλια, τα οποία λαδώνονταν από ένα σύστημα εταιρειών, που είχε στήσει ο πολυεθνικός κολοσσός για τις λεγόμενες «διακριτικές πληρωμές».

Αντίστοιχες πρακτικές με τη NOVARTIS, η οποία τώρα ανακοίνωσε ότι θα… συνεργαστεί με τις δικαστικές αρχές, ακολουθούσαν και οι υπόλοιπες φαρμακευτικές εταιρείες, ελληνικές και πολυεθνικές.

Γι΄ αυτό η έρευνα θα πρέπει να επεκταθεί προς κάθε κατεύθυνση για να αποκαλυφθεί όλο το μέγεθος της λεηλασίας, που συντελέστηκε, να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη όλοι όσοι έχουν εμπλακεί στο γιγαντιαίο σκάνδαλο και να επιστραφούν στο δημόσιο τα κλεμμένα.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...