Καπραβέλος: Είναι λάθος το άνοιγμα των σχολείων, θα το πληρώσουμε ακριβά

Καπραβέλος: Είναι λάθος το άνοιγμα των σχολείων, θα το πληρώσουμε ακριβά
Καπραβέλος: Λάθος που άνοιξαν τα σχολεία, θα το πληρώσουμε ακριβά

Την έντονη αντίθεσή του στην απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει από σήμερα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εξέφρασε ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπαπανικολάου».

«Κατηγορηματικά είναι λάθος. Παίζουν με τη φωτιά. Σπέρνουν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες» υπογράμμισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Όπως είπε, δεν μπορεί να διανοηθεί πώς έγινε η επιλογή αυτή, από τη στιγμή που υπάρχουν τρία στοιχεία «εναντίον μας». Δηλαδή, ο καιρός που ευνοεί τον ιό, οι μεταλλάξεις που προκαλούν παγκόσμια ανησυχία σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν έχουμε εμβόλια, και τρίτον η υπερκινητικότητα που αυξάνει τη διασπορά.

«Όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι σε όλο τον κόσμο είμαστε στην αρχή του τρίτου κύματος της πανδημίας. Ο ιός μεταλλάσσεται, γιατί οι ιοί είναι ‘έξυπνοι’, προσαρμόζονται, και για εμάς τους ειδικούς η μετάλλαξη δεν αποτελεί έκπληξη» σημείωσε.

Ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπαπανικολάου» εκτίμησε ότι οι επιστήμονες δέχθηκαν πιέσεις για να δώσουν το «πράσινο φως» προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία. «Φοβάμαι ότι θα το πληρώσουμε ακριβά» σημείωσε με νόημα.

Τέλος, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ότι έτσι όπως πάμε, «θα φτάσουμε στην ανάγκη να κάνουμε ένα lockdown χειρότερο του Μαρτίου»«Πριν φτάσουμε σ’ αυτό, έχω πει ότι δεν αρκούν τα μέτρα προστασίας – μάσκες, αποστάσεις. Θέλει και περιοριστικά μέτρα», τόνισε χαρακτηρίζοντας ως ιλαροτραγωδία να μην επιτρέπεται το κυνήγι και το ψάρεμα και την ίδια ώρα να κάνουμε τα στραβά μάτια στο συνωστισμό στην αγορά και στα λεωφορεία.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...