«Στο νοσοκομείο μου 800 εργαζόμενοι δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση και θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι ενώ δεν υπάρχει προστασία χωρίς την 3η δόση» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, στον απόηχο της δήλωσης του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, ότι όσοι υγειονομικοί δεν έχουν κάνει την ενισχυτική δόση δεν υπάρχει στο νομό καμιά πρόβλεψη για αναστολή εργασίας.

«Το ποσοστό των ανεμβολίαστων ή των μερικώς εμβολιασμένων είναι μεγάλο. Δεν έχει γίνει επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, δεν υπάρχει lockdown των ανεμβολίαστων και δεν ενισχύθηκε όσο πρέπει το ΕΣΥ. Στο νοσοκομείο μου 800 εργαζόμενοι δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση.  Θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι. Δεν έχεις προστασία χωρίς τρίτη δόση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Καπραβέλος

Διευκρίνισε πάντως ότι η μετάλλαξη Όμικρον δεν δίνει τόσο σοβαρή νοσηρότητα. 

«Περιμένουμε ένα ακόμα επιδημικό κύμα έξαρσης, το να πούμε ότι φτάσαμε σε ενδημική μορφή της πανδημίας είναι πάρα πολύ προχωρημένο» σημείωσε και πρόσθεσε ότι αναμένει νέο κύμα της πανδημίας μέσα στην Άνοιξη, ευελπιστώντας ότι θα είναι ηπιότερο. 

Υπέρ των αυστηρότερων μέτρων υποχρεωτικότητας για τον εμβολιασμό, με κατά πολύ αυστηρότερα πρόστιμα, τάχθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Δεν είναι σοβαρή υποχρεωτικότητα αυτή η οποία επεβλήθη, και γι’ αυτό δεν έχει πιάσει. Είμαστε ένας πλούσιος λαός, είναι 6.000 – 7.000 υγειονομικοί που αντέχουν επί 6 – 7 μήνες χωρίς μισθό» είπε σε ειρωνικό τόνο μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Εγώ δεν αντέχω να ζήσω 6 – 7 μήνες χωρίς μισθό, δεν βγαίνω. Τι είναι 100 ευρώ για τον άλλο τον πλούσιο… Θα τα δώσει κανείς; Όχι, είμαι σίγουρος. Πιστεύετε ότι θα τα πληρώσει κάποιος ή θα εισπραχθούν; Χρειάζονται “πιο δύσκολα” πρόστιμα “στην πηγή”» σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

newsbeast.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...