Καρέ – καρέ η επιχείρηση ανάσυρσης της σορού του 32χρονου πιλότου

Καρέ – καρέ η επιχείρηση ανάσυρσης της σορού του 32χρονου πιλότου
Καρέ – καρέ η επιχείρηση ανάσυρσης της σορού του 32χρονου πιλότου

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ανάσυρσης της σορού του 32χρονου χειριστή του εκπαιδευτικού αεροσκάφους που κατέπεσε την περασμένη Κυριακή, πάνω από το Καβαλάρι του Ανατολικού Ζαγορίου.

kare-amp-8211-kare-i-epicheirisi-anasyrsis-tis-soroy-toy-32chronoy-pilotoy0

Στο σημείο επιχείρησαν, μεταξύ άλλων, 14 πυροσβέστες με πέντε οχήματα από την ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ιωαννίνων, 16 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα των Ορειβατικών Ομάδων Έρευνας & Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 2ης, 5ης και 8ης Ε.Μ.Α.Κ. καθώς και δύο Πυροσβέστες με ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα για έρευνα στα χιονοσκεπή σημεία της περιοχής.

kare-amp-8211-kare-i-epicheirisi-anasyrsis-tis-soroy-toy-32chronoy-pilotoy1

Υπενθυμίζεται πως χθες, κατά την 4η ημέρα των ερευνών, ένα Canadair εντόπισε ηλεκτρονικό σήμα το οποίο εξέπεμπε το αγνοούμενο αεροπλάνο. Αμέσως κινητοποιήθηκε το ελικόπτερο super puma και επιβεβαίωσε την πληροφορία.

kare-amp-8211-kare-i-epicheirisi-anasyrsis-tis-soroy-toy-32chronoy-pilotoy2

Το αεροπλάνο της ιδιωτικής σχολής πιλότων με ένα 32χρονο Ιρακινό χειριστή, εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση τη Κυριακή 31 Ιανουαρίου. Το τελευταίο στίγμα του ήταν στις 12:28, περίπου 7 μίλια Β.Α του αεροδρομίου Ιωαννίνων στην περιοχή του Ανατολικού Ζαγορίου. Αμέσως στήθηκε γιγαντιαία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην περιοχή. Επί 3 ημέρες, ΕΜΑΚ, Πυροσβεστική, Αστυνομία και εθελοντές από την περιοχή, μέσα σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες, με χαμηλή νέφωση και βροχή, πραγματοποιούσαν έρευνες χωρίς αποτέλεσμα.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...