Καρακώστας για ανάπλαση: Καλό θα ήταν η δημοτική αρχή να πάψει να μουρμουρίζει ότι πάντα φταίνε οι άλλοι.

Σαν σήμερα, πριν ένα χρόνο, την 24η Φεβρουαρίου του 2020, συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας. Μοναδικό θέμα η υλοποίηση του έργου της ανάπλασης του κέντρου της Ναυπάκτου. (Ταυτόχρονα στο ίδιο έργο προβλέπεται να αντικατασταθούν οι αμιαντοσωλήνες της ύδρευσης αλλά και τοποθετηθεί νέο δίκτυο αποχέτευσης με διαχωρισμό των ομβρίων από τα λύματα.) Στο βίντεο μπορεί να δει κανείς τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο δήμαρχος σε εκείνη την συνεδρίαση.

Συνοπτικά, σύμφωνα με αυτές τις δεσμεύσεις:

Δεν θα δοθεί καμία παράταση στο έργο.

Θα δουλεύουν σε αυτό διπλά συνεργεία, για να προχωρήσει γρήγορα.

Σε λιγότερο από επτά μήνες θα τελειώσει το 1ο τμήμα του έργου, εκτός της Τζαβέλα και Μεσολογγίου στις οποίες περιλαμβάνονται και υπόγεια έργα.

ΚΑΜΙΑ από αυτές δεν τηρήθηκε.

Χωρίς κίνηση αυτοκινήτων, με κλειστή την αγορά για μεγάλο διάστημα, ο δήμος δεν κατάφερε να υλοποιήσει το μικρότερο και το λιγότερο σύνθετο τμήμα του έργου.

Επιπλέον:Ένα χρόνο μετά, έχουμε φορτωθεί τα κολωνάκια στο Λιμάνι, η οδός Σοϊδά (στην πλαζ) και η Αγελάου δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει! Στην πλατεία Παπαχαραλάμπους εργάζεται ακόμη η Αρχαιολογία, αφού με ευθύνη του δήμου υπήρξε 10μηνη καθυστέρηση (!) στην έναρξη των εργασιών της.

Το συνολικό έργο που προβλεπόταν να έχει ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2021, σύμφωνα με την αρχική σύμβαση, θα πάρει παράταση, ενώ είναι φανερό ότι δεν θα τελειώσει ούτε μέσα στο 2022.

Ποιος είναι ο λόγος να τα θυμόμαστε όλα αυτά;

 Μα από την Δευτέρα 1η Μαρτίου αρχίζει το πιο σύνθετο κομμάτι του έργου. Με υπόγεια έργα αλλά και επιφανειακή ανάπλαση.

 Επίσης έχει δημοπρατηθεί ήδη και η ανάπλαση πέριξ της Αγίας Παρασκευής. Προβλέπεται λοιπόν, να ξεκινήσουν και εκεί εργασίες στους επόμενους μήνες.

Ταυτόχρονα πρέπει να προχωρά και το έργο των Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου που αφορά σε 150 καταστήματα του κέντρου αλλά και σε πολλές οδούς του κέντρου. Και όλα αυτά μετά από αλλεπάλληλα λοκντάουν, με την αγορά να ψάχνει τρόπους για να πάρει ανάσες επιβίωσης. Θα μπορέσει να αντέξει σε ένα κέντρο πόλης με έργα που σέρνονται, δεν υλοποιούνται όπως και όταν πρέπει; Και τώρα τι κάνουμε;Κατ’ αρχήν καλό θα είναι να θυμίσουμε στην δημοτική αρχή τις ευθύνες της.Οφείλει να σχεδιάσει πως θα ξεπεράσει τα μελλοντικά εμπόδια.

Για παράδειγμα έχει ξεκινήσει (όπως της έχουμε προτείνει) την υλοποίηση της αντικατάστασης του υποσταθμού της ΔΕΗ στην Αγ. Παρασκευή;

Έχει προετοιμαστεί για την στιγμή που θα βρεθούν αρχαία στις Τζαβέλα και Μεσολογγίου ή θα το αντιμετωπίσει όπως στην πλατεία Παπαχαραλάμπους; Καλό θα ήταν επίσης να πάψει να μουρμουρίζει ότι πάντα φταίνε οι άλλοι. Να δει κατάματα τις δικές της ευθύνες και να ανασκουμπωθεί παράγοντας ουσιαστικό έργο. Μακάρι για την Ναύπακτο και την Ναυπακτία να δούμε από εδώ και πέρα άλλο πρόσωπο στην διοίκηση του δήμου.

Γιατί αυτό που έχουμε δει μέχρι τώρα, υπολείπεται κατά πολύ αυτού που έχουμε ανάγκη.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...