Καρακώστας: Το ΞΕΝΙΑ ετοιμάζεται. Ο δήμος Ναυπακτίας είναι έτοιμος;

Οι εργασίες στο ΞΕΝΙΑ προχωρούν ικανοποιητικά. Στις πρόσφατες φωτογραφίες,  φαίνονται εργασίες στον χώρο όπου θα λειτουργήσει η αίθουσα εκδηλώσεων – συνεδρίων κλπ. Παράλληλα ολοκληρώνονται και οι εργασίες στατικής ενίσχυσης και ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου. Ένα σύνθετο και απαιτητικό κτιριακό έργο, υλοποιείται και μέσαστο2021 μπορεί να έχει ολοκληρωθεί.

Ευτυχώς, για το έργο, ο δήμαρχος κ.Γκίζας δεν ανέλαβε κάποια δέσμευση για το χρονοδιάγραμμα (όπως στην ανάπλαση του κέντρου) οπότε είναι πιθανό το έργο να τελειώσει σύντομα.

Το δεύτερο έργο που θα υλοποιηθεί στον χώρο του ΞΕΝΙΑ, είναι κοντά στο να ολοκληρωθεί η δημοπρασία και να ξεκινήσει. Είναι η ψηφιακή αναπαράσταση της ναυμαχίας, στην αίθουσα όπου μέχρι πρότινος συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο. Και αυτόμπορεί να έχει ολοκληρωθεί σχετικά σύντομα.

Όλα αυτά συνεπάγονται ότι σε μερικούς μήνες ο δήμος Ναυπακτίας θα πρέπει να είναι έτοιμος να λειτουργήσει με σημαντικό όφελος για τον τόπο μας, ένα τουριστικό πολιτιστικό πολυχώρο που θα περιλαμβάνει:

  • Αίθουσα εκδηλώσεων – συνεδρίων – προβολών.
  • Εστιατόριο – καφέ.
  • Αίθουσα ψηφιακής αναπαράστασης της Ναυμαχίας.
  • Εκθεσιακό χώρο – Πινακοθήκη.
  • Χώρο φιλοξενίας για τους προσκεκλημένους του δήμου.

Και όλα αυτά σεένα χώρο 12 τουλάχιστον στρεμμάτων, δίπλα στην θάλασσα, με παιδικές χαρές, κήπο  κλπ. Στην οδό Κορυδαλλέως, στο συντριβάνι δίπλα στο Κ.Ε.Π. προβλέπεται να υλοποιηθεί επίσης άλλη ανάπλαση – αναβάθμιση του χώρου, με το πρόγραμμα για τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου, που έχει ξεκινήσει η διαδικαδία υλοποίησής του.

Και το ερώτημα είναι:

Το ΞΕΝΙΑ και ο χώρος γύρω από αυτό, ετοιμάζεται να ξαναγίνει το στολίδι της πόλης. Πόλος έλξης για κατοίκους και επισκέπτες. Αφορμή για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Ναυπακτίας αλλά και της καθημερινότητάς μας.

Ο δήμος Ναυπακτίας, υπό την διοίκηση του κ. Γκίζα, έχει κάποιο σχέδιο; Γνωρίζει τουλάχιστον τις υποχρεώσεις του απέναντι στον δωρητή Γ. Νόβα; Μήπως τον σχεδιασμό έχει αναλάβει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τον τουρισμό και τον πολιτισμό;

Δεκαπέντε μήνες τώρα κανείς δεν έχει ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο.Αυτό σημαίνει:

  • Ότι υπάρχει κάποιο κρυφό σχέδιο, αλλά γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τα αρμόδια όργανα του δήμου, οπότε έχουμε πρόβλημα δημοκρατίας.
  • Ή δεν υπάρχει κανένα σχέδιο, οπότε έχουμε πρόβλημα ανικανότητας.

Και τα δύο βλάπτουν σοβαρά τον τόπο μας. Κρίμα!

Κώστας Καρακώστας



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...