Καραμανδάνειο: Ο Γολγοθάς των γονιών που μαθαίνουν ότι τα χειρουργεία των παιδιών τους αναβάλλονται- Οκτώ με δέκα ακυρώσεις την ημέρα

Χωρίς τακτικά χειρουργεία έχει μείνει και σήμερα το Καραμανδάνειο νοσοκομείο στην Πάτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr η αναισθησιολόγος που τελικά εμφανίστηκε σήμερα, και που μετακινήθηκε από το νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, δεν έχει εμπειρία σε παιδιά, πρέπει να εκπαιδευτεί και ως εκ τούτου, χειρουργεία δεν μπορούν να γίνουν.

Το κόστος της κατάστασης όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς είναι τεράστιο, σε πολλά επίπεδα.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο παιδοχειρουργός Βασίλης Αλεξόπουλος, «Τα τακτικά χειρουργεία που αναβάλλονται καθημερινά είναι 8-10. Αυτή τη στιγμή εφημερεύει ένας αναισθησιολόγος για τα έκτακτα περιστατικά για 15 μέρες. Όταν εφημερεύεις για τόσες μέρες κινδυνεύεις να κάνεις και λάθος. Τι θα γίνει αν κάνει λάθος ένας αναισθησιολόγος; Ποιο θα είναι το κόστος;

Επιπλέον και τα τακτικά χειρουργεία δεν μπορεί να αναβάλλονται επ΄αόριστoν. Μία κρυψορχία πρέπει να γίνει σε ηλικία 12 μηνών, δεν είναι σωστό να γίνει στους 14 μήνες. Ένα παιδί επίσης μπορεί να κάνει επανειλημμένες λοιμώξεις και να πρέπει να βγάλει τις αμυγδαλές. Πρέπει το παιδί να φάει και να πιεί καλά, να κοιμάται καλά. Κάποια χειρουργεία δεν επείγει να γίνουν σε μισή ώρα αλλά δεν μπορούν και να αναβάλλονται συνέχεια. Δεν αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη για όλα αυτά. Κάποιοι όμως έχουν ευθύνες και δε λογοδοτούν πουθενά. Και αναρωτιέμαι, το κράτος μας πληρώνει για να πίνουμε καφέ;»

Όπως εξηγεί, «σήμερα έστειλα χαρτί σε μία μητέρα που αναβλήθηκε το χειρουργείο της γιατί ο εργοδότης δεν πίστευε ότι πήρε άδεια για χειρουργείο το οποίο τελικά δεν έγινε. Πήρε άδεια για προ εγχειρητικό έλεγχο την Τετάρτη για να χειρουργηθεί το παιδί την Παρασκευή. Το χειρουργείο δεν έγινε και η γυναίκα φοβόταν μην απολυθεί. Το κόστος το οικονομικό, το συναισθηματικό, το ψυχολογικό είναι μεγάλο.

Πολλοί έρχονται από μακριά και προετοιμάζουν τα παιδιά τους για ένα χειρουργείο. Έρχονται από την Καλαμάτα μέχρι τα Γιάννενα, από όλα τα Ιόνια νησιά. Είναι λίγο να φτάσουν μέχρι την Πάτρα και να γυρίσουν πίσω μετά από αναβολή του χειρουργείου; Είναι γονείς που κλείνουν τα καταστήματα τους, παίρνουν άδειες από τις δουλειές τους. Πώς προετοιμάζεις ένα παιδί να μπει χειρουργείο και μετά λες ότι δε θα γίνει τη στιγμή που γνώριζες; Πώς θα φροντίσεις τι θα γίνει με τα υπόλοιπα παιδιά όσο θα λείπει για το χειρουργείο; Η προετοιμασία που πρέπει να κάνει ένας γονέας είναι σημαντική».

thebest.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...