Καρτέλ στα έργα – Μίζες στα εξοπλιστικά

Καρτέλ στα έργα – Μίζες στα εξοπλιστικά

ΕΝΑΣ μεγαλοεργολάβος που είχε μεσολαβήσει σε δύο ύποπτες συμβάσεις εξοπλιστικών βρήκε έναν πρωτότυπο τρόπο για να εισπράξει τις μίζες.

ΟΤΑΝ υπογράφηκε η πρώτη σύμβαση υποχρέωσε ένα ξένο εξοπλιστικό μεγαθήριο να αγοράσει σε τιμή πολλαπλάσια της αξίας του ένα οικόπεδο που βρισκόταν πολύ κοντά στην έδρα του κατασκευαστικού ομίλου.

ΟΛΑ έδειχναν μια καθαρή συναλλαγή παρ’ ότι το τίμημα ήταν πολλαπλάσιο της πραγματικής αξίας του οικοπέδου.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ήταν σίγουρος ότι κανείς δεν πρόκειται να ψάξει τη συναλλαγή αφού επρόκειτο για μια καθ’ όλα νόμιμη αγοραπωλησία.

ΠΕΡΑΣΑΝ πολλά χρόνια μέχρι να ανακαλύψουν οι αρμόδιες υπηρεσίες τους τροφοδότες λογαριασμούς που διακινούσαν τις μίζες για τα εξοπλιστικά.

Η ΑΡΜΟΔΙΑ αρχή για την καταπολέμηση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος εντόπισε τον λογαριασμό μέσω του οποίου πληρώθηκε το οικόπεδο.

ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ για λογαριασμό που διακινούσε αποκλειστικά και μόνο μίζες για εξοπλιστικά προγράμματα.

ΕΠΕΙΔΗ το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος δεν παραγράφεται, ο συγκεκριμένος μεγαλοεργολάβος αντιμετωπίζει τώρα κακουργηματικές διώξεις για ξέπλυμα σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών δημοσίου χρήματος.

ΟΠΩΣ πληροφορούμαστε από έγκυρη πηγή, οι αρμόδιες υπηρεσίες εντόπισαν στοιχεία και για δεύτερη εμπλοκή του μεγαλοεργολάβου σε μίζες εξοπλιστικών.

ΩΣ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ παράγοντας έκανε δουλειές και με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.

ΑΠΛΗΣΤΟΣ όπως ήταν, δεν του έφταναν τα δημόσια έργα τα οποία άρπαζε με μαφιόζικες μεθόδους αφού πρωταγωνιστούσε στο καρτέλ που είχαν στήσει οι μεγάλες τεχνικές εταιρείες αλλά λεηλατούσε και τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/353351-Kartel-sta-erga-Mizes-sta-exoplistika ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...