Καρφιά από την αντιπολίτευση: Από την αναλγησία στην προχειρότητα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ

Μετά την λαϊκή κατακραυγή, εσπευσμένα σε επείγουσα δια περιφοράς συνεδρίαση η Δημοτική Αρχή έκανε δεκτή και υλοποιεί έστω και τμηματικά την πρόταση της Αντιπολίτευσης για αγορά μιας συσκευής ανά οικογένεια με μαθητή (Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια) του Δήμου μας.

Ψηφίσαμε σήμερα πιστώσεις 24.000 ευρώ, ζητώντας το συντομότερο να καλυφθεί και το υπόλοιπο της πρότασής μας, οπωσδήποτε όμως για τους υπόλοιπους από τους 688 μαθητές (σύμφωνα με τα μοναδικά στοιχεία που κατατέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο) που δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Τα ερωτήματα και οι παρατηρήσεις πολλές:

  1. Γιατί στην εισήγηση δεν υπάρχει η απάντηση του Υπουργείου στο οποίο θα έστελνε την απαίτησή μας για χορήγηση των συσκευών ο Δήμαρχος;
  2. Γιατί η διερεύνηση της ανάγκης των μαθητών του Δήμου μας δεν είχε γίνει από τη Δημοτική Αρχή εδώ και πολύ καιρό, από την Άνοιξη και την πρώτη φορά που η Παράταξη «Ανανέωση και Δημιουργία» με την σύμφωνη γνώμη και των άλλων Παρατάξεων της μειοψηφίας έθεσε το θέμα ή έστω όταν για εβδομάδες πιθανολογείτο το κλείσιμο των σχολείων;
  3. Γιατί στο αίτημα για κατεπείγουσα συνεδρίαση των παρατάξεων της μειοψηφίας στις 16/11 εξαντλήθηκαν 9 μέρες μέχρι το βράδυ στις 24/11 για να φέρει η πλειοψηφία το θέμα για συζήτηση και τώρα η πρόσκληση βγήκε στις 12:52 και μας καλούσε για συνεδρίαση στις 13:00 την ίδια ημέρα. Τότε δεν ήταν «πολύ» κατεπείγον και τώρα είναι; Για την ίδια ανάγκη μιλάμε.
  4. Πως θα αναπληρώσουν τα μαθήματα οι μαθητές που αδυνατούσαν να παρακολουθήσουν και για ποιο λόγο να χάσουν τα μαθήματα τόσες μέρες από την εγωιστική άρνηση υλοποίησης της πρότασης της μειοψηφίας από την 16η του Νοέμβρη για να μην πούμε για την περασμένη Άνοιξη;
  5. Πόσο κοστολογεί η Δημοτική Αρχή την  απώλεια τόσων ημερών μαθημάτων από εκατοντάδες μαθητές του Δήμου μας; Και ακόμη χειρότερα την διαπίστωση σε τόσο τρυφερές ηλικίες ότι «δεν μπορούν να έχουν όλα τα παιδιά το ίδιο δικαίωμα στην εκπαίδευση».
  6. Με την καθυστέρηση και τα πολιτικά παιχνίδια μεταξύ τους δεν κάνουν ζημιά στην αντιπολίτευση αλλά στους μαθητές του Δήμου μας.
  7. Ελπίζουμε η πρόχειρη εισήγηση (ίδιο ποσό σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια που έχουν διαφορετικό αριθμό αναγκών 391 και 197 αντίστοιχα, χωρίς ενδεικτικό κόστος ανά συσκευή και πρόβλεψη αριθμού συσκευών που θα αγοραστούν), να μην οδηγήσει σε νέες καθυστερήσεις και σε μαθητές που θα μείνουν πάλι εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Απαντήσεις δύσκολα θα υπάρξουν. Ας υπάρξει τουλάχιστο αφύπνιση της Δημοτικής Αρχής, να γίνουν έστω τώρα, όσα πρέπει γρήγορα και αποτελεσματικά γιατί το πρόβλημα είναι υπαρκτό και μεγάλο.

Οι παρατάξεις της Μειοψηφίας του Δήμου μας.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...