Καρχαρίας σε Bρετανικό ποτάμι, πιράνχα στον Σηκουάνα

Καρχαρίας σε Bρετανικό ποτάμι, πιράνχα στον Σηκουάνα
Ο Γκάρι Γκίμπονς έκανε βόλτα με τον πάτερα του κατά μήκος της όχθης του ποταμού.

«Καθώς περπατούσαμε είδαμε ένα μεγάλο πτερύγιο να προεξέχει από το νερό και σκεφτήκαμε ότι ήταν ένα μεγάλο ψάρι. Μετά συνειδητοποιήσαμε ότι επρόκειτο για καρχαρία. Δεν πίστευα στα μάτια μου. Έχουμε κάνει βόλτα άπειρες φορές εκεί, αλλά ποτέ δεν είδαμε κάτι τέτοιο», δήλωσε στην εφημερίδα «Guardian».

Στο βίντεο του Γκίμπονς φαίνεται ξεκάθαρα ότι τα νερά στα οποία κολυμπούσε ο καρχαρίας ήταν ρηχά. Εκτιμά ότι ο καρχαρίας είχε μήκος τουλάχιστον 1,20 μ. αλλά ίσως να άγγιζε και το ενάμισι μέτρο. «Ήταν ένα απίστευτο θέαμα και ήξερα ότι έπρεπε να το βιντεοσκοπήσω. Διαφορετικά οι φίλοι μου δεν θα με πίστευαν», πρόσθεσε.

«Τα νερά ήταν αβαθή και το πτερύγιο προεξείχε -η σκηνή θύμιζε την ταινία “Τα σαγόνια του καρχαρία”. Πολύ κόσμος ψαρεύει και άλλοι κολυμπούν σε μια παραλία λίγο πιο πάνω. Η εμφάνιση του καρχαρία ήταν εντελώς αναπάντεχη».

Στη Γαλλία, ψαράς διαπίστωσε με έκπληξη ότι έπιασε ένα πάκου, ξαδέρφι του πιράνχα, ψαρεύοντας με καλάμι στον Σηκουάνα. Όπως και το πιράνχα, το πάκου είναι ψάρι του γλυκού νερού που ευδοκιμεί στη Νότια Αμερική. Είναι παμφάγο και έχει δόντια που μοιάζουν με τα ανθρώπινα και ισχυρό δάγκωμα.

«Πρόκειται για άλλη μια περίπτωση κατοικίδιου που μεγάλωσε και οι ιδιοκτήτες του, ασυνείδητοι και απηυδισμένοι, το ρίχνουν στον Σηκουάνα όταν συνειδητοποιούν ότι δεν μπορούν να το χειριστούν», εξήγησαν οι αστυνομικές αρχές του Παρισιού. 

Κολυμβητές της παρισινής αστυνομίας εντοπίζουν τακτικά εξωτικά είδη στα νερά του Σηκουάνα. Πέρσι, αλίευσαν έναν πύθωνα χωρίς κεφάλι που είχε μήκος τρία μέτρα και ζύγιζε 40 κιλά.

{youtube}6rIWSVKumT4{/youtube}

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...