Καστοριά: «Θύμισε Βηρυτό» – Συγκλονίζει ο Πυρονόμος που βρέθηκε μπροστά στην απόλυτη καταστροφή (pics, video)

Καστοριά: «Θύμισε Βηρυτό» – Συγκλονίζει ο Πυρονόμος που βρέθηκε μπροστά στην απόλυτη καταστροφή (pics, video)
Καστοριά: «Θύμισε Βηρυτό» – Συγκλονίζει ο Πυρονόμος που βρέθηκε μπροστά στην απόλυτη καταστροφή (pics, video)

«Θύμισε Βηρυτό» ήταν τα λόγια του Πυρονόμου στην Καστοριά, αντικρίζοντας τις εικόνες από την απόλυτη καταστροφή του ξενοδοχείου που ανατινάχτηκε το βράδυ της Τετάρτης (03.02.2021).

Σύμφωνα με τον πυρονόμο στην πυροσβεστική Καστοριάς, Κωνσταντίνο Καραταγλίδη το ξενοδοχείο ισοπεδώθηκε εν ριπή οφθαλμού.

Μιλώντας στο newsit.gr, ανέφερε πως η αιτία ήταν η διαρροή υγραερίου μέσα στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου και αυτό ήταν, σύμφωνα με τον ίδιο, το στοιχείο που έκανε καλύτερη την κατάσταση συγκριτικά με το η διαρροή να είχε γίνει στις εξωτερικές εγκαταστάσεις όπου και οι καταστροφές θα ήταν ευρύτερες.

Όπως είπε, το ωστικό κύμα ήτα ισχυρότατο και εκτός από τη λίμνη έφτασε μέχρι και το χωριό Μαυροχώρι. Καλή εικόνα για τις ζημιές στα παρακείμενα σπίτια δεν έχει ακόμα η Πυροσβεστική αλλά ένα διπλανό ξενοδοχείο έχει εξωτερικές ζημιές (έσπασαν οι τζαμαρίες της πρόσοψης).

«Θύμισε Βηρυτό. Αυτό που αντικρίζουμε τώρα, είναι ένα πενταόροφο κτίριο που κονιορτοποιήθηκε ακαριαία, σαν ακορντεόν, και τώρα έχει γίνει ένας ημιόροφος» μας λέει ο κ. Καραταγλίδης και προσθέτει: « Το σβήσιμο της φωτιάς δεν ήταν δυνατόν να ξεκινήσει αμέσως γιατί το σύννεφο της σκόνης έκανε για ώρα δύσκολη την ορατότητα στο σημείο. Από χθες το βράδυ, όταν και καθάρισε κάπως η ατμόσφαιρα, σβήνουμε ακατάπαυστα εστίες φωτιάς. Θα μας πάρει μέρες για να σβήσουμε πλήρως τη φωτιά. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 4 οχήματα της πυροσβεστικής, υδροφόρες της Περιφέρειας και σκαπτικά μηχανήματα».

Υπενθυμίζεται πως στις 4 Αυγούστου του 2020 ισοπεδώθηκε το λιμάνι της Βηρυτού και πολλά κτίρια είχαν τεράστιες ζημιές από μια κολοσσιαία έκρηξη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο αντιπεφερειάρχης Δ.Σαββόπουλος εξέφρασε και αυτός την πεποίθηση ότι, η έκρηξη οφείλεται σε διαρροή αερίου.

Τι δηλώνει ο ιδιοκτήτης

Ωστόσο ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Βασίλης Τσάμης, μιλώντας επίσης στον ΑΝΤ1 είπε πως οι δεξαμενές αερίου είναι στον προβλεπόμενο χώρο κι είναι άθικτες.

Επίσης τόνισε πως υπάρχει σύστημα που ανιχνεύει ενδοχόμενη διαρροή.

Διαβεβαίωσε πως κανείς δεν βρισκόταν μέσα στο ξενοδοχείο, αφού αυτό ήταν κλειστό από το Μάρτιο.

Συγκλονιστικές είναι πάντως οι φωτογραφίες από το ditikostipos.gr, στις οποίες φαίνεται το νέφος καπνού και σκόνης από την έκρηξη, που σχηματίστηκε μέχρι τις πρωινές ώρες, ενδεικτικό του πόσο μεγάλη ήταν.

Με το πρώτο φως της ημέρας αποκαλύφτηκε ακόμα περισσότερο το μέγεθος της καταστροφής, και φαίνεται ότι δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο.

Αυτόπτες μάρτυρες μίλησαν για μικρές εστίες φωτιάς μετά την έκρηξη. Το τριώροφο ξενοδοχειακό συγκρότημα μετατράπηκε σε άμορφη μάζα.

Στο σημείο έφτασαν οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Καστοριάς, ενώ άνδρες της αστυνομίας απέκλεισαν την περιοχή προληπτικά για λόγους ασφαλείας.

Γυαλιά, θραύσματα, μεταλλικά αντικείμενα του ξενοδοχείου διασκορπίστηκαν σε ακτίνα τουλάχιστον 80 μέτρων.

Στις εικόνες παρακάτω φαίνεται πως ήταν το ξενοδοχείο όσο… έστεκε. Ήταν ένα ιστορικό ξενοδοχείο, που πλέον δε υπάρχει.

Βρισκόταν κοντά στη λίμνη και έχει πολύ καλή θέα στην πόλη.

Έρευνα για τα αίτια της καταστροφής του ξενοδοχείου διενεργούν η πυροσβεστική και η αστυνομία.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...