Κατάληψη βραχονησίδας σχεδιάζουν οι Τούρκοι

Κατάληψη βραχονησίδας σχεδιάζουν οι Τούρκοι

Η αυστηρή ουδετερότητα των ΗΠΑ στα κόλπα του Ερντογάν ανησυχεί την Αθήνα

Για να αλλάξουν το καθεστώς της ΑΟΖ

ΡΙΖΙΚΗ ανατροπή στο σημερινό καθεστώς της ΑΟΖ επιδιώκει ο Ερντογάν για να μπορέσει η Τουρκία να συμμετάσχει με αξιώσεις στο ενεργειακό παιχνίδι στο οποίο, στην παρούσα φάση, παίζεται από την ισχυρή συμμαχία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Αιγύπτου.

Στην κατεύθυνση αυτή οι Τούρκοι σχεδιάζουν την κατάληψη βραχονησίδας που βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο προκειμένου στη συνέχεια να διεκδικήσουν την αλλαγή της ΑΟΖ.

Οι πληροφορίες για τα επικίνδυνα σχέδια του Ερντογάν προέρχονται τόσο από τις ισραηλινές όσο και από τις βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Εντύπωση προκαλεί η αδιαφορία των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών αλλά και της Ουάσινγκτον.
Σύμφωνα με πληροφορίες της KONTRA NEWS, που προέρχονται από άκρως αξιόπιστη πηγή, οι Αμερικανοί έχουν διαμηνύσει αρμοδίως στην ελληνική κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να εμπλακούν σε μια ενδεχόμενη διένεξη με την Τουρκία.

Γι’ αυτό περιορίζονται σε συστάσεις συνιστώντας… ψυχραιμία ενώ παράλληλα εξοπλίζουν τον Ερντογάν με υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα και επαναφέρουν την Τουρκία σε ρόλο χωροφύλακα της περιοχής.
Η απόφαση Τραμπ να αποσύρει τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις από την Συρία αναβαθμίζει την Τουρκία στην περιοχή, αποθρασύνοντας παράλληλα τον Σουλτάνο.

Το επόμενο βήμα του Ερντογάν είναι η συντριβή των Κούρδων της Συρίας που έχουν μείνει απροστάτευτοι παρά το γεγονός ότι σήκωσαν όλο το βάρος στη μάχη κατά του ισλαμικού κράτους και η τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων με την ΑΟΖ σε Αιγαίο και Κύπρο.

Η επίδειξη δύναμης με τα υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα και τους πυραύλους που μπορούν να πλήξουν μέχρι την Αθήνα εντάσσεται στη στρατηγική της έντασης που καλλιεργεί ο Ερντογάν.
Με το μπαράζ παραβιάσεων του εναέριου χώρου επιχειρεί να οδηγήσει την Ελλάδα σε μια συγκρουσιακή κατάσταση που θα δίνει άλλοθι για την κατάληψη από την Τουρκία βραχονησίδας που βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο.

Βέβαια η Αθήνα γνωρίζει πολύ καλά τα σχέδια του Ερντογάν και αυτή τη φορά δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα χέρια όπως στα Ίμια.

Απόφαση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας είναι να συντριβεί κάθε απόπειρα κατάληψης ελληνικού εδάφους που θα χρησιμοποιηθεί στη συνέχεια για την αλλαγή του στάτους της ΑΟΖ σε Αιγαίο και Κύπρο.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή για κάθε ενδεχόμενο ενώ παράλληλα αναβαθμίζονται σε όλα τα επίπεδα οι σχέσεις με το Ισραήλ που βρίσκεται σε μετωπική σύγκρουση με την Τουρκία.

Οι βαρύτατοι χαρακτηρισμοί που αντάλλαξαν Ερντογάν και Νετανιάχου αποκαλύπτουν το μέγεθος της κρίσης ανάμεσα στις δύο χώρες.

Γι’ αυτό η Αθήνα θεωρεί το Ισραήλ τον καλύτερο σύμμαχο της Ελλάδας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/349891-Katalepse-brachonesidas-schediazoyn-oi-Toyrkoi ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...