Καταβάλλονται οφειλές από ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις – Τι αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην τελευταία της συνεδρίαση,  υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου έλαβε σειρά σημαντικών αποφάσεων.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι η έγκριση του αποτελέσματος της δημοπρασία μιας σειράς έργων ΕΣΠΑ.

  • «Ανέγερση Νέου Σχολικού Συγκροτήματος – 1ο Δημοτικό σχολείο Κάτω Αχαΐας Δήμου Δύμης» προϋπολογισμού 4.220.000,00€
  • «Ανέγερση διώροφου σχολικού κτιρίου με τμήμα υπογείου –Γυμνάσιο Λουσικών» προϋπολογισμού 2.932.800,00€
  • «Αποχέτευση παραλιακών οικισμών Δήμου Δύμης» προϋπολογισμού 2.999.970,00,00€

Επίσης ανακηρύχτηκε ανάδοχος στο έργο «Βελτιώσεις – Αποκαταστάσεις στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου (Τμήμα Αίγιο – Όρια Νομού Αχαΐας) της εργολαβίας: «Εργασίες Συντήρησης στην ΠΕΟ Πατρών – Κορίνθου (Τμήμα Αίγιο – Όρια Νομού Αχαΐας)» προϋπολογισμού 3.370.000,00 €, καθώς και στο έργο «Επείγουσες αποκαταστάσεις στις 20η , 25η, 26η, & 28η Επαρχιακές Οδούς» Π.Ε. Αχαΐας, προϋπολογισμού. 190.000,00 €.

Για την Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης και η διακήρυξη της δημοπρασίας της μελέτης «Μελέτη Παραλίμνιας Οδού Σιταραλώνων – Λουτρά Μυρτιάς» προϋπολογισμού 299.968,61 €.

Επιπλέον εγκρίθηκε το αποτέλεσμα της δημοπρασίας για:

  • «Επισκευή Διώρυγας ΔΧΧ Κάτω Αχελώου στη θέση Άγιοι Ασώματοι» προϋπολογισμού 250.000,00€ πηγή χρηματοδότησης ΣΑΕΠ001 ΚΕ 2012ΕΠ00100029
  • Εργασίες για την άρση επικινδυνότητας σε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου των πρώην Επαρχιών Τριχωνίδας, Βάλτου & Ξηρομέρου» προϋπολογισμού 400.000,00€
  • «Βελτίωση τμημάτων οδοποιϊας Θέρμο – Αμπέλια – Κοκκινόβρυση και διακλάδωση προς Άγιο Θεόδωρο» προϋπολογισμού 1.200.000,00€ πηγή χρηματοδότησης πρόγραμμα Πίνδος

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ. Χριστοδουλόπουλος Χρήστος ενημέρωσε τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος εκκαθάρισης ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, καθώς βρίσκεται ήδη στα ταμεία της Περιφέρειας η πρώτη δόση. Μεταξύ των άλλων τόνισε ότι «σαν νέα αιρετή περιφερειακή αρχή πράξαμε στο ακέραιο το καθήκον μας, φέραμε στην Περιφέρεια μας το σύνολο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων μας και είμαστε έτοιμοι να τελειώσουμε μια και καλή με τα χρέη που κληρονομήσαμε.

Έτσι και αλλιώς τα ληξιπρόθεσμα είναι χρήματα που ανήκουν στους πολίτες και στην αγορά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και θα αποτελέσουν μια σημαντική ένεση ρευστότητας στην δοκιμαζόμενη σκληρά από την κρίση τοπική αγορά.

Θέλουμε όλοι οι πολίτες και επαγγελματίες της Περιφέρειας μας να γνωρίζουν ότι η διαδικασία των πληρωμών θα τηρηθεί απαρέγκλιτα έτσι όπως την όρισαν τα συναρμόδια Υπουργεία προς το συμφέρον της Περιφέρειας αλλά και του Κοινωνικού Συνόλου».

Επιπλέον σημείωσε ότι «η πρώτη δόση θα κατευθυνθεί στο σύνολο της στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων που αφορούν την μεταφορά μαθητών και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες για τη σχολική χρονιά 2011-2012. Επιλέξαμε να αρχίσουμε την αποπληρωμή από την μεταφορά μαθητών γιατί αποτελεί ζήτημα με μεγάλη κοινωνική διάσταση για τους μαθητές και τις οικογένειες τους».

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν τα μέλη της επιτροπής κ.κ. Αυγέρης Σάββας, Μιχαλόπουλος Νίκος, Φωτόπουλος Τρύφωνας, Τσάνης Νίκος, Μητρόπουλος Ανδρέας, Καραπάνος Γεώργιος, Σταυρόπουλος Χρήστος και Σταρακά Χριστίνα.

Ενημέρωση



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...