Καταγγελία: Είκοσι εργαζόμενοι κλήθηκαν να εργαστούν ενώ έχει ανασταλεί η σύμβαση τους

Καταγγελία: Είκοσι εργαζόμενοι κλήθηκαν να εργαστούν ενώ έχει ανασταλεί η σύμβαση τους
Καταγγελία: Είκοσι εργαζόμενοι κλήθηκαν να εργαστούν ενώ έχει ανασταλεί η σύμβαση τους


01/04/2020 – 22:06

Δεκάδες καταγγελίες καταφθάνουν στο Παρατηρητήριο Covid-19. Είκοσι εργαζόμενοι σε ξενοδοχείο κλήθηκαν να εργαστούν ενώ έχει ανασταλεί η σύμβασή τους, για γκρουπ που τέθηκε σε καραντίνα

Σήμερα το μεσημέρι σχεδόν είκοσι εργαζόμενοι εργάστηκαν κανονικά στην έδρα ξενοδοχειακής επιχείρησης στο κέντρο της Αθήνας. Όλοι οι εργαζόμενοι έχουν αναστολή σύμβασης από 15/03/2020 και σήμερα κλήθηκαν για δουλειά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Παρατηρητηρίου Covid-19, οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν να μεταβούν στην εργασία τους, γιατί σήμερα το βράδυ θα έρθει στο ξενοδοχείο ένα γκρουπ περίπου 60 ατόμων, που θα τεθούν πιθανότατα σε καραντίνα. Οι ίδιοι ενώ είναι αρκετά τρομοκρατημένοι για την υγεία τους, καθώς δεν γνωρίζουν αν έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, δεν μπορούν να μιλήσουν, υπό την απειλή της οριστικής απόλυσης.

Οι εργαζόμενοι, και γενικότερα οι πολίτες, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ακόμα και σ’ αυτή την κρίση δεν είναι μόνοι και μόνες τους. Μπορούν να επικοινωνούν μέσω του Παρατηρητηρίου Covid-19 τις καταγγελίες τους για την κατάσταση στην υγεία, στην εργασία και την οικονομία και αυτές θα αναδεικνύονται, ασκώντας πίεση για την επίλυση.

Η υγειονομική κρίση δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να μετατραπεί σε ευκαιρία για περιστολή των δικαιωμάτων των εργαζομένων, για αναιεργαζτιολόγητες απολύσεις, για μετακύλιση του βάρους, που πρέπει να επωμιστεί κράτος και εργοδότες, αποκλειστικά, στον κόσμο της εργασίας.

Καθημερινά στην σελίδα του Παρατηρητηρίου Covid-19 καταφθάνουν δεκάδες καταγγελίες, που αφορούν την υφιστάμενη κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας, την κατάσταση στην αγορά εργασίας και την κατάσταση στην οικονομία.

Δελτίο εργασιακών καταγγελιών #2, Παρατηρητήριο Covid-19 ([email protected])

avgi.gr

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...