Καταγγελία: Οι Περιφερειάρχες δίνουν δεκάδες εκατ. ευρώ για επικοινωνία και όχι στην Υγεία

Καταγγελία: Οι Περιφερειάρχες δίνουν δεκάδες εκατ. ευρώ για επικοινωνία και όχι στην Υγεία
Υπάλληλοι Περιφερειών: Οι Περιφερειάρχες δίνουν δεκάδες εκατ. ευρώ για επικοινωνία και όχι στην Υγεία


03/04/2020 – 14:10

“Τα εκατομμύρια ρέουν αλλά όχι για την υγεία του λαού”, τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι υπάλληλοι των περιφερειών.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας προχώρησε σε μια εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους δόθηκαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την επικοινωνιακή πολιτική των περιφερειών και δεν δίνονται για την υγεία του λαού. 

Η ομοσπονδία παραθέτει και ένα πίνακα στην ανακοίνωση της που δείχνει τις αποφάσεις για την έγκριση εκατομμυρίων για την επικοινωνιακή πολιτική των περιφερειών. «Είναι δυνατόν να δαπανώνται για την επικοινωνιακή πολιτική μόνο των Περιφερειών της χώρας ποσά διπλάσια απ’ όσα θα δοθούν στα νοσοκομεία για την προμήθεια εξοπλισμού ΜΕΘ (9.000.000€); Είναι δυνατόν να δαπανώνται για την επικοινωνιακή πολιτική περισσότερα απ’ ότι θα δοθεί για την πρόσληψη προσωπικού για την στελέχωση των επιπλέον κλινών ΜΕΘ (14.000.000€);», σημειώνει μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία. 

Ο σχετικός πίνακας:

«Τα παραπάνω ποσά αφορούν μόνο κάποιες Περιφέρειες. Αν προστεθούν και τα ποσά που αφορούν την επικοινωνιακή πολιτική και των Ειδικών Υπηρεσιών Διαχείρισης Ε.Π. των Περιφερειών, εάν προστεθούν και τα ποσά των άλλων φορέων του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, τότε φτάνουμε σε εκατοντάδες εκατομμύρια!!! Όλοι καταλαβαίνουμε που πάνε αυτά τα χρήματα…»,  σημειώνει η Ομοσπονδία και καταλήγει:

«Και μετά από αυτά… ζητάνε από τους εργαζόμενους να δώσουν κι από το υστέρημά τους!!!!, προσπαθώντας να πατήσουν στην γνήσια αλληλεγγύη του λαού, που όμως δεν έχει καμιά σχέση με διαδικασίες συγκάλυψης ευθυνών, με απαλλαγή ευθυνών κράτους, Περιφερειαρχών, Δημάρχων και εργοδοσίας, με χαμήλωμα των απαιτήσεων για να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας της υγείας όλου του λαού, μέτρα ενίσχυσης του Δημόσιου Υγειονομικού Συστήματος σε όλη τη χώρα. Να σταματήσουν όλες οι ‘παρασιτικές’ δαπάνες. Στηρίζουμε τα αιτήματα γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού των δημόσιων νοσοκομείων. Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε υγεία & πρόνοια. Απαιτούμε την λήψη ολοκληρωμένων μέτρων προστασίας της υγείας όλου του λαού».

 

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...