Καταγγελία στην UEFA η Παρί ΣΖ

Η Παρί ΣΖ δεν έμεινε αδρανής μετά τα όσα συνέβησαν στη ρεβάνς των «16» του Champions League με τη Μπαρτσελόνα.

Τα διαιτητικά λάθη του Γερμανού ρέφερι, Ντενίς Αϊτεκίν, στο «Κάμπ Νόου», κατά γενική ομολογία και σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι Γάλλοι, είχαν ως συνέπεια την… πανωλεθρία των Γάλλων (1-6) και κατ΄ επέκταση τον αποκλεισμό τους από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Η διοίκηση των πρωταθλητών Γαλλίας με αφορμή αυτό προέβη σε επίσημη καταγγελία στην UEFA, μέσα στην οποία συμπεριέλαβε τα λάθη του τουρκικής καταγωγής ρέφερι, αλλά και των βοηθών του. Η καταγγελία συνοψίζεται σε 8 σφάλματα, σύμφωνα πάντα με τους Γάλλους, ενώ υπάρχει κι ένα βίντεο, αλλά και δημοσιεύματα πολλών ΜΜΕ και τοποθετήσεις γνωστών ρέφερι που σχολίασαν τη διαιτησία του Αϊτεκίν.

Να διευκρινιστεί ότι η Παρί δεν αναιρεί την πρόκριση της Μπαρτσελόνα, ούτε ζητά την επανάληψη του ματς. Στην καταγγελία επισημαίνει την οργή που επικρατεί για τα λάθη του διαιτητή, τον οποίο χαρακτηρίζει ανεπαρκή κι ότι χάρις στις υποδείξεις του διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα.

Οι οκτώ φάσεις που στέκονται οι Γάλλοι είναι οι ακόλουθες:
1. Χέρι του Μασεράνο: ο διαιτητής ήταν στα 18 μέτρα και είχε καλή οπτική γωνία για να σημειώσει την παράβαση.
2. Η δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Πικέ: ο γαλλικός σύλλογος θεωρεί ότι το μαρκάρισμα του Ισπανού διεθνούς αμυντικού στο Καβάνι, στο 41΄, θα έπρεπε να επιφέρει την δεύτερη κίτρινη και να αποβληθεί.
3. Το πρώτο πέναλτι της Μπαρτσελόνα: ο αμυντικός της Παρί Σ.Ζ έπεσε με το κεφάλι κάτω χωρίς να μετακινηθεί, ενώ ο Νειμάρ σκόνταψε. Ο διαιτητής βρισκόταν στα 15 μέτρα όμως η ποινή επισημάνθηκε από τον βοηθό, με καθυστέρηση 17,20 δευτερόλεπτα.
4. Η κλωτσιά του Νειμάρ: ενώ το σκορ ήταν 3-1 ο Νειμάρ κλώτσησε από πίσω τον Μαρκίνιος. Ο διαιτητής του έδειξε κίτρινη, αλλά οι Παριζιάνοι ισχυρίζονται ότι ήταν κόκκινη κάρτα. Ο Νειμάρ στη συνέχεια σημείωσε δύο γκολ.
5. Το πέναλτι που ζήτησε ο Σουάρες: ο Ουρουγουανός σε μία ελάχιστη επαφή με τον Βεράτι έπεσε κάτω. Ο διαιτητής του έδειξε κίτρινη. Ήταν η πρώτη εξαπάτηση του Σουάρες.
6. Το χέρι του Πικέ: οι Γάλλοι ισχυρίζονται ότι στο 68’ σε μία προσπάθεια του Ντι Μαρία η μπάλα βρήκε το χέρι του Πικέ, φάση που ίσως ήταν πέναλτι.
7. Πέναλτι και κόκκινη στο Μασεράνο: Ο Αργεντινός ανέτρεψε τον Ντι Μαρία, ήταν τελευταίος και ήταν κόκκινη και πέναλτι. Μετά το ματς ο Μασεράνο το παραδέχθηκε: «Ηταν φάουλ στο Ντι Μαρία, αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος που προκριθήκαμε».
8. Το ανύπαρκτο πέναλτι στον Σουάρες: το σκορ ήταν 4-1, πέντε λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Ο Σουάρες μέσα στην μεγάλη περιοχή, κτυπάει την μπάλα πρώτα με το στήθος, μετά με το κεφάλι και ο διαιτητής δίνει πέναλτι, αντί για μία δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Σουάρες.
 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/274909-Kataggelia-sten-UEFA-e-Pari-SZ ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...