Καταδίκη μέλους του Ρουβίκωνα για ανάρτηση στο Facebook

Καταδίκη μέλους του Ρουβίκωνα για ανάρτηση στο Facebook
Καταδίκη μέλους του Ρουβίκωνα για ανάρτηση στο Facebook


29/01/2020 – 09:01

Μέλος του Ρουβίκωνα καταδικάστηκε σε εννέα μήνες φυλακή με αναστολή, για μία ανάρτησή του στο Facebook μετά την επίθεση με μπογιές στο κτίριο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχάνων τον περασμένο Ιούλιο.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών τον βρήκε ένοχο για την κατηγορία της «διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοιας», με την δικηγόρο του, Άννυ Παπαρούσου, να δηλώνει μετά την ανακοίνωση της απόφασης πως «η επιλογή δικαστικών κρίσεων που διώκουν και τιμωρούν το φρόνημα αποτελεί μία αδιαμφισβήτητη επιστροφή σε κανονιστικές δομές του παρελθόντος ιστορικά και πολιτικά απαξιωμένες».  

Μετά την παρέμβαση, το μέλος της αντιεξουσιαστικής οργάνωσης είχε συλληφθεί από την αστυνομία και η ΕΛ.ΑΣ είχε ανακοινώσει πως σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του, για τα αδικήματα της «ηθικής αυτουργίας σε φθορά ξένης ιδιοκτησίας και της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων».  

Στην εν λόγω ανάρτηση ο Γ. Καλαϊτζίδης έγραφε: «Εν συντομία: Αν η δεξιά κλιμακώσει την καταστολή απέναντι μας με συγκεκριμένες κινήσεις θα πράξουμε και εμείς ανάλογα. Αν το επόμενο διάστημα κινηθούν με… μηδενικές ανοχές, θα λάβουν χώρα δεκάδες παρεμβάσεις της ομάδας στα πιο τουριστικά μέρη της πρωτεύουσας. Παρεμβάσεις που έχουν ετοιμαστεί ήδη. Σήμερα σουλατσάραμε επί ώρα στο μουσείο της Ακρόπολης και στην Αρεοπαγίτου χωρίς να γίνουμε αντιληπτοί από κανέναν (Εγώ σήμερα προσπαθούσα να ηρεμήσω τον υπεύθυνο ασφάλειας του μουσείου της Ακρόπολης). Κανονίστε να μην υπάρξει κλιμάκωση από μεριά σας, αλλιώς θα δείτε παρεμβάσεις δεκάδων ατόμων σε όλα τα τουριστικά μέρη και τους νεόφερτους μαυροντυμένους κομάντο με τα αυτόματα και τα βανάκια να κυνηγάνε διαδηλωτές μπροστά στα έντρομα μάτια Γερμανών τουριστών».    

Ολόκληρη τη δήλωση της δικηγόρου του Γ. Καλαϊτζίδη: «Σήμερα καταδικάστηκε από το Β´ Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας ο Γιώργος Καλαϊτζίδης σε ποινή φυλάκισης 9 μηνών για το εμφυλιοπολεμικής καταγωγής αδίκημα του ά. 184 ΠΚ (διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια). »Η δίωξη ασκήθηκε για ανάρτησή του στο Facebook που αφορούσε τον ΣΕΒ. Αν και τα δικαστήρια απέφυγαν κατά τους μεταπολιτευτικούς χρόνους να καταδικάσουν σύμφωνα με το άρθρο αυτό, το οποίο στην πραγματικότητα προορίζεται να διώξει την άποψη του εσωτερικού εχθρού και την ελεύθερη έκφραση του πολιτικού αντιπάλου, σήμερα είχαμε μία θεαματική επιστροφή στην δικαστική πρακτική του εμφυλίου και της δικτατορίας. Στο αχανές τοπίο του διαδικτυακού λόγου ο Γιώργος Καλαϊτζίδης έχει επιλεγεί ως το πρόσωπο του οποίου ο λόγος θα είναι αξιόποινος και θα τιμωρείται.»

Η λογοκρισία, ο έλεγχος του λόγου και της έκφρασης, η ποινική αντιμετώπιση της άποψης που δεν συνάδει με την κυρίαρχη πολιτική τάξη διώκεται και τιμωρείται όπως παλιά, παρά τις συνταγματικές εγγυήσεις που τέθηκαν από το Σύνταγμα του 1975 και παρά τις κατακτήσεις που διαμόρφωσαν ένα δημοκρατικό πλαίσιο λειτουργίας του πολιτεύματος. Η επιλογή δικαστικών κρίσεων που διώκουν και τιμωρούν το φρόνημα αποτελεί μία αδιαμφισβήτητη επιστροφή σε κανονιστικές δομές του παρελθόντος ιστορικά και πολιτικά απαξιωμένες».  

Λίγο αργότερα, ο Γ.Καλαϊτζής έγραψε, στο Facebook: «Μου έριξαν 9 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΗ για την κατηγορία (χουντικής προέλευσης)της «διέγερσης για την διάπραξη κακουργημάτων ή διχόνοια».Και η ποινή αυτή για μια ανάρτηση που έκανα στο Facebook για τον ΣΕΒ! Ούτε ο Μιχαλολιάκος δεν καταδικάστηκε σε δίκη που είχε με την συγκεκριμένη κατηγορία.Ουσιαστικά δεν θυμάμαι κανέναν να έχει καταδικαστεί για «διέγερση» και ειδικά με τόσο μεγάλη ποινή». Στην ανάρτησή του καταλήγει «ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΧΟΥΝΤΑ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ. Σ**** ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ» 

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...