Καταδίκη 72χρονου για αποπλάνηση ανήλικης-ανατροπή στην υπόθεση που είχε συγκλονίσει το Αγρίνιο

Εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο στο Αγρίνιο, η υπόθεση βιασμού ανήλικης από χωριό της Νεάπολης του δήμου Αγρινίου.

Στην εκδίκαση της υπόθεσης, υπήρξε ολική ανατροπή και απόφαση που προκάλεσε αίσθηση, μιας και ο κατηγορούμενος, καταδικάστηκε τελικά για αποπλάνηση και όχι για βιασμό. Η δε ποινή μειώθηκε σημαντικά, από τα έντεκα χρόνια, στους 20 μήνες.

Η υπόθεση , είχε αποκαλυφθεί το καλοκαίρι του 2012 και είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, όταν είχε γίνει η καταγγελία για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό με θύμα ένα 15χρονο κορίτσι σε χωριό της Δ.Ε. Νεάπολης του δήμου Αγρινίου, από έναν 65χρονο κάτοικο και επαγγελματία της περιοχής.

Η είδηση είχε προκαλέσει σοκ και μετά την καταγγελία της 15χρονης και της μητέρας της, η Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη του 65χρονου, που μετά την απολογία του προφυλακίστηκε.

Χρειάστηκε να περάσουν περίπου τρία χρόνια, ο κατηγορούμενος να αποφυλακιστεί μετά την παρέλευση 18μήνου, ώστε η υπόθεση να φτάσει στις αίθουσες των δικαστηρίων και συγκεκριμένα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο (Μ.Ο.Δ.) της Λευκάδας, μετά και από αναβολές, τον Μάρτιο του 2015.

Εκεί το δικαστήριο, καταδίκασε τον κατηγορούμενο με συνολική ποινή κάθειρξης που διαμορφώθηκε στα έντεκα χρόνια, με την έκτιση της ποινής να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, μέχρι το Εφετείο.

Το θύμα και η οικογένεια της, ζητούσαν από την αρχή την παραδειγματική τιμωρία του τότε 68χρονου που από την πλευρά του υποστήριζε πως επρόκειτο για σκευωρία σε βάρος του, την οποία «σκηνοθέτησε» η μητέρα και η κόρη.

Μάλιστα ο 72χρονος σήμερα, υποστήριξε τότε , μέσω της υπεράσπισης του πως είναι άνθρωπος με σοβαρό πρόβλημα υγείας, που δεν θα μπορούσε να προχωρήσει σε τέτοιες πράξεις και μάλιστα κατ’επανάληψη.

Πέρασαν ακόμη τέσσερα χρόνια, ώστε να γίνει η εκδίκαση και στο ΜΟΕ Δυτικής Στερεάς Ελλάδας στο Αγρίνιο, απ’όπου προέκυψε ανατροπή.

Το Δικαστήριο συγκεκριμένα, έκρινε αθώο για την κατηγορία του βιασμού τον 72χρονο.

Το κορίτσι είχε ισχυριστεί πως ο τότε 65χρονος άνδρας την εκβίαζε και την ανάγκασε να έχει ερωτικές επαφές μαζί του, αρκετές φορές, παρά τη θέλησή της. Το δικαστήριο δεν αποδέχθηκε ότι κάτι τέτοιο αποτελεί βιασμό και αποφάσισε πως οι ερωτικές επαφές που είχε μαζί του το κορίτσι, ήταν με την θέλησή της, παρά τα όσα ισχυρίστηκε η ίδια και η μητέρα της.

Παρόλα αυτά, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον ηλικιωμένο για αποπλάνηση ανηλίκου καθώς η κοπέλα δεν είχε συμπληρώσει (για λίγες ημέρες) το 15ο έτος της ηλικίας της, από το οποίο και έπειτα βάσει του νόμου μπορεί να αποφασίσει με ποιον θα έχει ερωτικές επαφές, χωρίς αυτό να θεωρηθεί αποπλάνηση, σύμφωνα με νομικούς.

Ως αποτέλεσμα, η ποινή του 72χρονου άνδρα από 11 χρόνια φυλάκιση μειώθηκε σε 20 μήνες με αναστολή.

agriniopress.gr/



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...