Καταθέτουν σήμερα οι συγγενείς του Παπακωνσταντίνου

Καταθέτουν σήμερα οι συγγενείς του Παπακωνσταντίνου
Εντός της ημέρας αναμένεται να καταθέσουν, με την ιδιότητα του υπόπτου, στους οικονομικούς εισαγγελείς, σχετικά με αδικήματα κακουργηματικού βαθμού, τα τρία συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τα ονόματα των οποίων εμφανίζονται στην πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα παραδώσουν στους οικονομικούς εισαγγελείς υπομνήματα με τις θέσεις τους.

Στις καταθέσεις τους η εξαδέλφη του πρώην υπουργού Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμεών Σικιαρίδης και ο σύζυγος της αδελφής της Ανδρέας Ρωσσώνης, καλούνται να αποσαφηνίσουν αν τα χρηματικά ποσά, που εμφανίζονται να διαθέτουν βάσει του ηλεκτρονικού αρχείου που παρέδωσαν το 2010 οι γαλλικές αρχές, είναι νομίμως αποκτηθέντα, καθώς και φορολογημένα.

Καλούνται, παράλληλα, να εξηγήσουν αν και ποια ανάμειξη έχουν με την αφαίρεση των ονομάτων τους από το πρωτότυπο υλικό και την αλλοίωση της λίστας.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα με νέες κλήσεις προσώπων που συνδέονται με την επίμαχη περίοδο της θητείας του πρώην υπουργού Οικονομικών. Με την ολοκλήρωση των ερευνών και εφόσον δεν προκύψει ανάγκη για την εξέταση ή τη συμπληρωματική εξέταση μαρτύρων, οι εισαγγελείς θα αποτιμήσουν το σύνολο του αποδεικτικού υλικού και θα προσδιορίσουν τον βαθμό εμπλοκής και την ποινική μεταχείριση των μη πολιτικών προσώπων.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...