Κατερίνα Στεφανίδη για εμβολιασμό: Δεν βγάζει κανένα νόημα, δεν δημιουργείται έτσι η ανοσία

Η Ελληνίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια στο άλμα επί κοντώ, σε δηλώσεις που έκανε μετά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου ρωτήθηκε για τον εμβολιασμό και έδειξε να μην ενστερνίζεται την άποψη πως πρέπει να είναι υποχρεωτικός για τους αθλητές που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.Τη δεύτερη θέση πήρε η Κατερίνα Στεφανίδη στο άλμα επί κοντώ, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου. Στην κορυφή βρέθηκε η Κλώντια Πόλακ με άλμα στα 4,71μ. το οποίο της έδωσε και το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς έπιασε το σχετικό όριο.

Η Κατερίνα Στεφανίδη μιλώντας μετά τον αγώνα στην κάμερα της ΕΡΤ, ρωτήθηκε για τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στον παγκόσμιο αθλητισμό λόγω του κορονοϊού και φάνηκε να είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη από όλες τις διαδικασίες τις οποίες καλούνται να περάσουν οι αθλητές.

«Μπορώ να απαντήσω με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Δεν βγάζει νόημα αυτό που γίνεται με τους πολλούς κανόνες, θα έπρεπε να υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες. Είμαι πολύ περίεργη για το τι θα γίνει και πηγαίνοντας στο Τόκιο, και στο Τόκιο», ανέφερε μεταξύ άλλων. Μάλιστα έφερε και παραδείγματα από αγώνες και μίτινγκ όπου παραβρέθηκε λέγοντας πως σε άλλες διοργανώσεις επιτρεπόταν στους αθλητές να γευματίζουν όλοι μαζί ενώ σε άλλες όχι.

Σχετικά με τον εμβολιασμό, ωστόσο, προκάλεσαν αρκετή εντύπωση τα λεγόμενα της Κατερίνας Στεφανίδη. «Ο εμβολιασμός για εμένα δεν βγάζει κανένα νόημα, εκτός αν έχουμε 100% όλοι εμβολιαστεί κάτι που δεν είναι εφικτό. Δεν υπάρχει καμία ανοσία της αγέλης, στο Ολυμπιακό Χωριό, προστατεύεις μόνο τον εαυτό σου», είπε χαρακτηριστικά όταν ρωτήθηκε για την πρόθεση που υπάρχει από τη ΔΟΕ να είναι εμβολιασμένοι όλοι οι αθλητές που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Συνεχίζεις να είσαι μεταδοτικός, συνεχίζεις να φοράς μάσκα. Η ΔΟΕ προσπαθεί να μας κάνει να κάνουμε το εμβόλιο αλλά δεν βγάζει νόημα. Αυτό είναι η γνώμη μου για τη ΔΟΕ και το εμβόλιο, όχι για το εμβόλιο γενικότερα», πρόσθεσε.

Όσο για το εμβόλιο γενικότερα, ανέφερε πως «από τη στιγμή που σου δίνει ανοσία μόνο για τρεις μήνες δεν έχει κανένα νόημα. Αν σου δίνει ανοσία για ένα – δυο χρόνια, είναι διαφορετικό. Με τα τωρινά δεδομένα, δεν μου βγάζει τόσο νόημα».

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό σκέλος, η Ελληνίδα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια ανέφερε πως επέλεξε να συμμετάσχει σε κάποιους αγώνες αντί να κάνει μόνο προπονήσεις, ενώ ανακοίνωσε πως δεν θα συμμετάσχει στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου. Όπως εξήγησε, στόχος της είναι να κάνει προετοιμασία για να είναι έτοιμη στους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Ο νο1 στόχος είναι να φτάσω στο Τόκιο υγιής. Αν είμαι εκεί και είμαι καλά, θα προσπαθήσω να κάνω αυτό που πρέπει», σχολίασε μεταξύ άλλων η Κατερίνα Στεφανίδη.

newsbomb.gr/



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...