«Δυστυχώς το τελευταίο τετράμηνο βασανίζει τους πολίτες το θέμα των τιμών του ρεύματος, γιατί έχουν έρθει δυσθεώρητοι λογαριασμοί που δεν μπορούν να πληρωθούν. Αυτός ήταν και ο λόγος που το ΚΙΝΑΛ κατέθεσε νομοθετική ρύθμιση για την λιανική τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας» τόνισε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣKAΪ.

Όπως είπε, «η νομοθετική μας ρύθμιση έχει τρία σκέλη. Το ένα σκέλος είναι ότι για το χρέος που έχει συσσωρευτεί μέχρι σήμερα (σ.σ. καθώς χιλιάδες καταναλωτές δεν μπορούν να πληρώσουν τον λογαριασμό του ρεύματος) λέμε ότι θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα να απλωθεί αυτό το χρέος σε έως 240 δόσεις, άρα μικρές μηνιαίες δόσεις. Δεύτερον λέμε ότι νομοθετικά θα πρέπει να μπει πλαφόν στην τιμή της λιανικής, να είναι δηλαδή μέχρι 10% παραπάνω, σε σχέση με αυτό που πλήρωνε την 1η Μαΐου 2021. Ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώνει πάνω από 10% σε σχέση με αυτό που πλήρωνε ένα χρόνο νωρίτερα. Τρίτον, θα πρέπει και οι προμηθευτές ενέργειας να συμβάλλουν και αυτοί στην ενεργειακή κρίση, δεν μπορεί όλα να τα πληρώνει ο πολίτης».

Σύμφωνα με τον κ. Κατρίνη, «εδώ και 35 – 40 ημέρες ακούμε για παρεμβάσεις και εξαγγελίες της κυβέρνησης στην αγορά ενέργειας και ότι θα υπάρξουν ανακουφιστικά μέτρα και μόλις σήμερα ο πρωθυπουργός προβαίνει σε ανακοινώσεις. Οι πολίτες όμως μέχρι σήμερα λαμβάνουν και πληρώνουν εξωφρενικούς λογαριασμούς. Δεν φαντάζεστε πόσοι πηγαίνουν να κάνουν ρύθμιση του χρέους τους, για να μην τους κοπεί το ρεύμα. Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι έστω και τώρα η κυβέρνηση αποφασίζει να παρέμβει. Δεν βλέπουμε όμως πλαφόν στη λιανική».

Όπως τόνισε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ, «εμείς δεν έχουμε διστάσει να στηρίξουμε μέτρα της κυβέρνησης που ευνοούν τους πολίτες. Εάν στην πράξη τα μέτρα κινούνται στην κατεύθυνση ανακούφισης του κόσμου, εμείς θα ήμαστε θετικοί. Θεωρούμε όμως ότι αν δεν υπάρξει μέτρο για πλαφόν στην λιανική τιμή του ρεύματος, δεν θα έχουμε αποτέλεσμα».

Αναφερθείς στις εσωκομματικές κάλπες της Κυριακής είπε πως «ψηφίζουμε για το όνομά μας, ψηφίζουμε για τους συνέδρους και για τις οργανώσεις μας σε δημοτικό και περιφερειακό επίπεδο. Είναι μία ανοικτή διαδικασία, άρα όσοι ήταν μέλη στις εκλογές του περασμένου Δεκεμβρίου και όσοι γραφτούν μέχρι την Κυριακή, θα έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν. Είναι μία πολιτική διαδικασία. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα όνομα που μιλάει στην καρδιά εκατομμυρίων πολιτών. Εμείς καλούμε τον κόσμο να συμμετέχει».

Ακούστε τα όσα είπε ο κ. Κατρίνης εδώ:

newsbeast.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...